Banja Luka

"Građanska patrola" daje dobre rezultate: Dnevno 27 prijava

"Građanska patrola" daje dobre rezultate: Dnevno 27 prijava
Foto: N.N. | "Građanska patrola" daje dobre rezultate: Dnevno 27 prijava

BANJALUKA - Putem aplikacije "Građanska patrola" za mjesec dana, od kada je aktivirana, bilo je 816 prijava građana, a najviše ih se odnosilo na komunalnu i saobraćajnu infrastrukturu, potvrdili su u Gradskoj upravi.

Građani su u najvećoj mjeri prijavljivali nepropisno parkiranje (više od 200 puta), nepropisno odlaganje otpada (150 puta), oštećenja na putevima (150 puta), a više od 100 puta korisnici aplikacije alarmirali su službe zbog devastacije javnog zelenila.

Zoran S. kaže da mu je drago što je uvedena ova aplikacija i da je do sada već prijavio dva problema putem nje.

"Uslikao sam veliku rupu na putu i ogromnu količinu smeća oko kontejnera kod zgrade u kojoj živim i prijavio putem ove aplikacije", rekao je on.

"Građanska patrola" je informatička aplikacija kojom građani mogu mobilnim telefonima na licu mjesta da fotografišu određeni problem na koji naiđu i o tome obavijeste nadležnu gradsku službu. Građani na ovaj način mogu da prijave slučajeve divljih deponija, neispravnih kontejnera, zaprljanosti i oštećenja javnih i zelenih površina, začepljenih slivnika, oštećenja parkovske opreme, oštećene nadstrešnice od autobuskih stajališta, urbane opreme i uređaja na parkingu i neispravne javne rasvjete. "Građanska patrola" je domaći proizvod, koji je gradu donirala banjalučka firma "DVC Solutions", a aplikacija je dostupna na platformama "Play store" i "App store". Korisnici ovu aplikaciju koriste bez registracije i ne prosljeđuju lične podatke i sve prijave su anonimne. Prema podacima "DVC Solutionsa", u prvih mjesec dana registrovano je 1.800 građana koji aktivno koriste aplikaciju.

Prijave

200 nepropisnih parkiranja

150 odlaganja otpada

150 oštećenje na putevima

100 devastacija javnog zelenila

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije