Banja Luka

"Građanska patrola" od danas u funkciji

"Građanska patrola" od danas u funkciji
Foto: N.N. | "Građanska patrola" od danas u funkciji
Srna

BANJALUKA - Informatička aplikacija "Građanska patrola", kojom građani Banjaluke mogu da prijave nadležnim gradskim službama komunalne probleme, od danas je u funkciji.

 

Aplikacija je dostupna na platformama "Plej stor" i "Ap stor".

Ova aplikacija, koja će prvi put biti korištena u Banjaluci, omogućava da građani mobilnim telefonima na licu mjesta fotografišu određeni problem na koji naiđu i o tome obavijeste nadležnu gradsku službu, koja će preduzeti potrebne korake, saopšteno je iz Gradske uprave.

"Građanska patrola" primarno je namijenjena za prijavu komunalnih nepravilnosti, kao što su neispravna saobraćajna signalizacija, oštećenje javnih površina /kolovoz, trotoari i pješačke zone/.

Građani na ovaj način mogu da prijave i slučajeve divljih deponija, neispravnih kontejnera, zaprljanosti i oštećenja javnih i zelenih površina, začepljenih slivnika, zatim oštećenja parkovske opreme, nadstrešnica /autobuske stanice/, urbane opreme i uređaja na parkingu, te stubića i ograda, kao i neispravne javne rasvjete.

Korisnici "Građanske patrole" aplikaciju koriste bez registracije i ne prosljeđuju lične podatke, a sve prijave su anonimne.

Aplikacija je puštena u funkciju sa ciljem podizanja efikasnosti komunikacije između građana i gradskih službi.

Iz Gradske uprave pozivaju sugrađane da što više koriste ovu aplikaciju i tako zajedno sa gradskom administracijom rješavaju uočene komunalne nepravilnosti.

"Građanska patrola" je domaći proizvod, koji je Gradu Banjaluci donirala banjalučka firma "Di-Vi-Si solušns" /DVC solutions/.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije