Banja Luka

"Građanska patrola" za bolju komunikaciju

"Građanska patrola" za bolju komunikaciju
Foto: Ilustracija | Aplikacija će biti besplatna
Marija Gajić

BANJALUKA - Aplikacija "Građanska patrola", koja će omogućiti lakšu i efikasniju komunikaciju između građana i gradskih službi, trebalo bi da bude dostupna od 1. marta.

Naime, danas je potpisan ugovor o njenoj donaciji između gradonačelnika Igora Radojičića i Bojana Vukovića, direktora kompanije "DVC Solutions".

Radojičić je kazao da je ova aplikacija domaći proizvod, koji će prvi put na ovom prostoru biti korišten u Banjaluci.

"Zahvaljujući ovoj donaciji koju smo potpisali sa domaćom kompanijom, građanima će biti dostupna nova usluga koja će omogućiti da građani putem svojih mobilnih telefona na licu mjesta bilo gdje u gradu uslikaju određeni komunalni problem i da o tome, putem aplikacije, obavijeste nadležnu gradsku službu, koja će dalje preduzimati potrebne korake", objasnio je Radojičić.

Prema njegovim riječima, kompanija "DVC Solutions" razvila je aplikaciju koja će građanima biti dostupna u standardnom paketu ponuda koji će moći instalirati na svoj mobilni telefon.

U Gradskoj upravi, naglašava Radojičić, biće instaliran softver koji će imati komunikaciju te vrste i preko koje će gradske službe zaprimati prijave građana i moći odreagovati po njima.

"Potpisivanjem ovog ugovora stvaraju se uslovi  da se instalira taj softver i da se izvrši obučavanje osoba koje će imati ovlaštenje da pristupaju tim informacijama i da ih dalje distribuiraju", naglasio je Radojičić.

Bojan Vuković, direktor firme "DVC Solutions", rekao je da će aplikacija "Građanska patrola" biti dostupna putem postojećih platformi Play store i App store, potpuno besplatno.

"Firma je uložila oko 60.000 evra u razvoj ove aplikacije, a radi se o dvije aplikacije i kompleksnom pozadinskom rješenju za obradu i administraciju podataka", zaključio je Vuković i izrazio uvjerenje da će aplikacija doprinijeti boljoj i efikasnijoj komunikaciji građana sa gradskim službama.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije