Banja Luka

Gradnja škole u Adi teče planiranom dinamikom, ali MZ se žali na infrastrukturne propuste

Gradnja škole u Adi teče planiranom dinamikom, ali MZ se žali na infrastrukturne propuste
Foto: Ustupljena fotografija | Gradnja škole u Adi teče planiranom dinamikom, ali MZ se žali na infrastrukturne propuste

​Radovi na izgradnji škole u Adi teku dobro, poručio je ovo Boriša Mandić, ovlašteni potpisnik u Odjeljenju za komunalne poslove, dok sa druge strane iz Savjeta MZ Ada ističu da se javlja problem otpadnih voda i kanalizacije.

Mandić dodaje da je objekat pokriven, radi se stolarija, a izvode se i zanatski radovi i postavljaju instalacije.

"Riječ je o prvoj fazi projekta vrijednoj četiri miliona KM, koja podrazumijeva izgradnju školskog objekta, dok će u drugoj fazi biti izgrađena i fiskulturna sala", kazao je on.

Osim škole u Adi, kako navodi, gradiće se i škola  na Paprikovcu.

"Obaveza Gradske uprave je da obezbijedi zemljište i riješi infrastrukturu za izgradnju objekta, dok iz Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske stižu uvjeravanja da su obezbijeđena sredstva za izgradnju škole", istakao je Mandić.

Kako je rekao, u toku je izrada projektne dokumentacije, izrađen je i idejni projekat školskog objekta.

"Grad Banjaluka je u budžetu obezbijedio sredstva za potrebe rješavanja imovinsko-pravnih odnosa, pa se nadam da će već u ovoj godini početi izgradnja škole i u naselju Paprikovac", zaključio je on.

Sreten Ćurlić, član Savjeta MZ Ada, potvrdio je za "Nezavisne novine" da se škola gradi, ali da postoje infrastrukturni problemi.

"Nije se Savjet MZ još oglasio, ali svakako je to u planu u narednom periodu jer postoji bojazan od odvodnih kanala, otpadnih voda i kanalizacije", istakao je on, te dodao da se stvaraju blato i jezero na putu.

"Mještani nisu ni bili saglasni da se na ovoj lokaciji gradi škola jer je blizu pruga, a javni prevoz ne prevozi putnike do škole", pojasnio je on.

Dodaje da djeca moraju izaći iz javnog prevoza u Ulici Stepe Stepanovića, ili kod Olimpijskog bazena, pa ostatak puta pješačiti.

"Najbliža autobuska stanica je udaljena od škole 900 metara", rekao je Ćurlić, te dodao da je to još jedan problem s kojim se mještani suočavaju.

"Ovo nije dobro zbog bezbjednosti učenika, jer je riječ o maloj djeci od prvog do petog razreda", naglasio je on.

Prema njegovim riječima, Savjet MZ će se obratiti gradu zbog navedenih problema, te se nada boljem putu do škole.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije