Banja Luka

Gradska uprava Banjaluka slavi 90. rođendan

Gradska uprava Banjaluka slavi 90. rođendan
Foto: Grad Banjaluka/Aleksandar Čavić | Gradska uprava Banjaluka slavi 90. rođendan

Gradska uprava Banjaluka slavi 90. rođendan i organizuje manifestaciju u čast Svetislavu - Tisi Milosavljeviću, prvom banu Vrbaske banovine i čovjeka bez kojeg bi banjalučka istorija, ali i budućnost, ostale uskraćene za zlatno doba Banjaluke.

Manifestacija "Zlatno doba povodom 90 godina Gradske uprave" trajaće od 1. do 5. decembra.

Program će obuhvatati svjetlosnu projekciju na zgradi Gradske uprave Banjaluka, kao i nastup Gradskog tamburaškog orkestra na glavnom ulazu, koji će biti održan 1. decembra od 19 časova.

"Dobrodošli su svi posjetioci koji će imati jedinstvenu priliku da u Glavnom holu posjete foto-kutak, gdje će biti postavljen zid sa scenografijom iz zlatnog perioda grada", naveli su iz Gradske uprave Banjaluka.

Dodali su da će se gradom šetati glumci koji će doprinijeti da se Banjaluka vrati u zlatno doba, gdje će građani imati priliku fotografisati se sa kostimiranim glumcima koji će se naći u ulozi bana, njegove supruge i činovnika.

"Drugi dan rođendanske manifestacije započeće od 20 časova izvedbom predstave 'Zlatno doba' u Narodnom pozorištu Republike Srpske", kazali su iz Gradske uprave Banjaluka.

Istakli su da će karte za ovu predstavu biti poklonjene građanima.

Tokom trajanja ove manifestacije biće otvorena  izložba u Banskom dvoru pod nazivom "U posjeti banu" od 17 časova do 20 časova, uz stručno vođenje autora postavke Nadežde Lazarević-Kovačević i Dragana Kovačevića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije