Banja Luka

Gradska uprava: Djeca u banjalučkim vrtićima neće ostati bez obroka

Gradska uprava: Djeca u banjalučkim vrtićima neće ostati bez obroka
Foto: newarta/Pixabay | Gradska uprava: Djeca u banjalučkim vrtićima neće ostati bez obroka

​BANJALUKA - Iz Gradske uprave navode da od momenta prijema zahtjeva kontinuirano komuniciraju sa upravom Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka kako bi pribavili dodatna pojašnjenja oko zahtjeva dobavljača hrane.

"Naime, od Centra smo zatražili na uvid tendersku dokumentaciju i potpisan ugovor sa dobavljačem za hranu 'Novoteks' Banjaluka, kao i obavještenje da je u tenderskoj dokumentaciji definisana mogućnost promjene cijena, ukoliko se cijene na tržištu povećaju ili smanje za više od 5 odsto, kako bi se mogli izjasniti o istome", rekli su iz Gradske uprave.

Dodaju da je uvidom u dostavljeni potpisani Ugovor, utvrđeno da se prema članu 2. ugovora roba nabavlja po cijenama datim u ponudi, koje se ne mogu mijenjati do isteka ugovora.

"To  znači, da se prema dostavljenoj dokumentaciji ugovor ne bi mogao ni aneksirati, jer se Dobavljač predmetnim ugovorom, članom 2. izričito obavezao i pristao na fiksni iznos. Prema tome, iz navedenog se jasno vidi da imenovanje Upravnog odbora uopšte nije od uticaja na predmetnu stvar, kako stoji u navodu", rekli su iz Gradske uprave.

Dodaju da je bitno napomenuti da je grad svjestan promjene tržišnih uslova poslovanja, velike i nekontrolisane inflacije, spreman razgovarati sa rukovodstvom Centra i Dobavljačem u cilju prevazilaženja novonastale situacije, obezbijediti i dodatna sredstva u budžetu za ove namjene kako djeca ni u jednom slučaju ne bi ostala bez obroka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije