Banja Luka

Gradska uprava: Dostavljen ugovor o nabavci udžbenika

Gradska uprava: Dostavljen ugovor o nabavci udžbenika
Foto: N.N. | Gradska uprava: Dostavljen ugovor o nabavci udžbenika

BANJALUKA - Ugovor o nabavci udžbenika od trećeg do devetog razreda za učenike na području grada, zajedno sa bankarskom garancijom, dostavljen je Zavodu za udžbenike i nastavna sredstva Republike Srpske na potpisivanje, naveli su iz Gradske uprave.

Podsjećamo, ugovor je prošle sedmice potpisao gradonačelnik Draško Stanivuković nakon što je Gradska uprava sprovela sve tenderske procedure kako bi obezbijedili besplatne udžbenike za učenike osnovnih škola.

"Kako bi se izbjeglo dupliranje nabavke udžbenika, zatražili smo sastanak sa Ministarstvom prosvjete i kulture Republike Srpske, s obzirom na to da je Vlada Republike Srpske dan nakon što je gradonačelnik stavio potpis na ugovor donijela odluku da nabavi udžbenike i za osnovce trećeg i četvrtog razreda u cijeloj Republici Srpskoj", kazali su iz Gradske uprave.

Dodaju da Ministarstvo prosvjete i kulture RS nije prihvatilo prijedlog za sastanak upućujući grad na Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Republike Srpske.

"S obzirom na to da su tenderom koji je sproveo grad već obuhvaćeni udžbenici za treće i četvrte razrede, te isti u ovom trenutku ne mogu biti isključeni iz nabavke, predlažemo da se sredstva namijenjena Banjaluci preusmjere u druge lokalne zajednice za kupovinu udžbenika za peti razred", zaključili su iz Gradske uprave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije