Banja Luka

Gradski baštovani predstavili prispjelo povrće ispred Krajiške kuće

Gradski baštovani predstavili prispjelo povrće ispred Krajiške kuće
Foto: Dražan Pozderović | Gradski baštovani predstavili prispjelo povrće ispred Krajiške kuće

BANJALUKA - Gradski baštovani danas su ispred Krajiške kuće izložili sezonsko povrće koje je pristiglo u Gradskoj bašti.

Ova izložba se održava u sklopu sajamske manifestacije "2. Dani baštovanstva u Banjoj Luci", a organizuju je građani okupljeni oko inicijative "Motike u ruku da nahranimo Banja Luku", pokrenute 2020. godine, u saradnji sa Centrom za razvoj poljoprivrede i sela Banja Luka i Udruženjem građana "Gradske bašte Banja Luka".

Ivana Bulić, portparol Centra za razvoj poljoprivrede i sela kaže da su danas predstavljaju baštovani koji su u proteklom periodu vrijedno radili na svojim parcelama.

"Na štandovima su plodovi njihovog truda i rada. Nama je drago da iz dana u dan ima sve više ljudi koji se bave poljoprivrednom proizvodnjom", kazala je Bulićeva.

Vladana Savić, ispred "Motike u ruku da nahranimo Banjaluku" kaže da se probudila velika svijest baštovana.

"Mi smo prošle godine pokrenuli inicijativu i javile su nam se tri porodice koje su nam ustupile zemlju da baštovani mogu besplatno da sade na njima što je rezultiralo sa brojem od 40 porodica koje sada već dvije godine sade", rekla je Savićeva.

Irena Radojević, direktorica Turističke organizacije Banjaluka kazala je da je vrlo zadovoljna što se ovo dešava u gradu.

"Obišli smo i štandove, jako su lijepi i interesantni proizvodi. I za turiste je ovo jako interesantan događaj", rekla je Radojevićeva.

Manifestacija "2. Dani baštovanstva u Banjoj Luci" će trajati do 4. septembra, a program će obuhvatiti baštovanske radionice i zabavne sadržaje namijenjene svim zainteresovanim baštovanima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije