Banja Luka

Gradski i pejzažni arhitekta posjetili kanjon Suturlije

Gradski i pejzažni arhitekta posjetili kanjon Suturlije
Foto: N.N. | Gradski i pejzažni arhitekta posjetili kanjon Suturlije

BANJALUKA - Kanjon rijeke Suturlije, u kojem je planirana izgradnja turističke oaze, a koji ima potencijal da se uredi za sve ljubitelje prirode, posjetioce, građane i turiste, danas su obišli Ivan Rašković, gradski arhitekta, i Ognjen Šukalo, pejzažni arhitekta.

"Ova lokacija je neiskorišten biser i idealna je za sve vidove rekreativnih, sportskih, turističkih i izletišnih sadržaja", rekao je Rašković.

Dodao je da infrastruktura koja bi se eventualno ovdje gradila mora biti po uzoru na svjetska iskustva, tako da se ne narušava prirodno stanje.

"Treba koristiti materijale koji su prirodni i, kako mi kažemo, prolazni, odnosno privremene strukture", istakao je Rašković.

Šukalo je naglasio da bi se preuređenje ove lokacije moralo odvijati bez remećenja prirodnog ambijenta.

Istakao je da je ovaj prostor izuzetno lijep i očuvan, te da bi svaka intervencija u njemu trebalo da ide ka tome da se potenciraju njegove trenutne vrijednosti sa minimalnim izmjenama.

Zoran Talić, predsjednik Skupštine grada, rekao je da su obišli ovaj prostor, gdje su razmatrali neke od ideja koje bi se mogle realizovati.

"Ovo je ideja oko koje treba da se okupe svi zainteresovani, da zajedno omogućimo svim posjetiocima jedno predivno iskustvo koje Suturlija može da pruži", kazao je Talić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije