Banja Luka

Gradski olimpijski bazen u Banjaluci prestaje sa radom

Gradski olimpijski bazen u Banjaluci prestaje sa radom
Foto: JP "Aquana" | Gradski olimpijski bazen u Banjaluci prestaje sa radom

​BANJALUKA - Gradski olimpijski bazen u Banjaluci u ponedeljak prestaje sa radom zbog nemogućnosti obezbjeđenja osnovnih uslova rada, rečeno je ovo za "Nezavisne".

Kako je kazao Goran Grahovac, predjsednik Akademskog plivačkog kluba "22. April", svi klubovi su dobili obavještenje da od ponedjeljka dolazi do obustave rada bazena. 

"Blokirani su računi. Ne mogu se obezbjediti ni bezbjednosni, ni zdravstveni uslovi za rad", kazao je Grahovac za "Nezavisne". 

Kako dodaje, neizvjesno je da li će i kada će se ovo rješiti.

Sa druge strane, iz Gradske uprave Banjaluka poručuju da je Grad učinio sve sa svoje strane kako bi se odblokirao račun "Akvane“ i kako bi to preduzeće i Gradski olimpijski bazen mogli nesmetano da rade, a radnici da dobiju plate.

"Očekuje se da će preduzeće 'Novoteks' potpisati sporazum o predloženom rješenju, prema kojem bi Grad naslijeđena dugovanja 'Akvane' isplaćivao u mjesečnom anuitetu do isplate kompletnog duga, uz uslov da se odblokiraju računi 'Akvane'", navode iz Gradske uprave.

Kako ističu, uloženi su maksimalni napori da se "Akvana" izvede iz stanja višemilionskih dugovanja, koja su nastala ranijih godina, a zbog kojih je sada, nažalost, usljed nedostataka sredstava za rad – najavljen prekid rada Gradskog olimpijskog bazena.

"Pozvane su sve strane da se zajedno dođe do najboljeg rješenja jer je prioritet da radnicima što prije budu isplaćene plate i da 'Akvana'“, a time i Gradski olimpijski bazen normalno funkcionišu", navode iz Gradske uprave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije