Banja Luka

Greške na stajalištima u Banjaluci: Putuju od "kasrane" do "rasklrsnice"

Greške na stajalištima u Banjaluci: Putuju od "kasrane" do "rasklrsnice"
Foto: Vladimir Stojaković | Greške na stajalištima u Banjaluci: Putuju od "kasrane" do "rasklrsnice"

BANJALUKA - Natpisi na dvije table, koje označavaju autobusko stajalište u naselju Lazarevo, već više od 10 godina zbunjuju i nasmijavaju građane jer nisu pravilno napisani.

Tako na jednoj stanici umjesto "Lazarevo raskrsnica" piše "Lazarevo rasklrsnica", dok je na drugoj umjesto "Lazarevo kasarna" napisano "Lazarevo kasrana".

U Odsjeku za saobraćaj kažu da su stanice postavljene prije više od 10 godina te da će grešku ubrzo ispraviti.

"Izvođač radova koji je ranije imao ugovor sa gradom napravio je grešku. Izdali smo nalog da se ova greška ispravi i nazivi pravilno napišu", kazali su u ovom odsjeku.

Tabla pored pasarele u Bulevaru Desanke Maksimović u naselju Starčevica, koja označava autobusko stajalište, iako ispravno napisana takođe već godinama zbunjuje stanovnike.

Naime, na njoj je napisano OŠ "D. Maksimović", a u neposrednoj blizini ovog stajališta nalazi se OŠ "Branko Radičević".

Stanovnici ovog naselja kažu da im nije logično da naziv stajališta nosi naziv škole koja se ne nalazi u ovom dijelu grada.

"U ovom dijelu grada nema škole koja nosi naziv OŠ 'Desanka Maksimović' i mislim da bi tablu koja označava autobusko stajalište trebalo preimenovati u naziv škole koja se nalazi u blizini", kazala je Sanja G. iz Starčevice.

Dragan L., takođe mještanin Starčevice, rekao je da je primijetio ovu nelogičnost, ali da vjeruje da je došlo do zabune jer se bulevar na kom se nalazi stajalište zove Bulevar Desanke Maksimović.

U Gradskoj upravi kažu da stajalište nije dobilo ime po Osnovnoj školi "Branko Radičević" koja se nalazi u blizini, nego po Bulevaru Desanke Maksimović na kom se i nalazi.

"Na tabli na autobuskom stajalištu nismo mogli napisati Bulevar Desanke Maksimović, već smo skraćeno označili OŠ 'D. Maksimović', što označava odredište na kojem putnici čekaju autobus", rekli su u Gradskoj upravi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije