Banja Luka

"Hemofarm" banjalučkom Domu zdravlja donirao portabilni ultrazvuk

"Hemofarm" banjalučkom Domu zdravlja donirao portabilni ultrazvuk
Foto: N.N. | "Hemofarm" banjalučkom Domu zdravlja donirao portabilni ultrazvuk

​BANJALUKA - Kompanija "Hemofarm" donirala je Domu zdravlja portabilni ultrazvučni aparat, čime se priključila projektu besplatnih preventivnih zdravstvenih pregleda "Za tvoje dobro".

Nevena Todorović, direktorica Doma zdravlja, rekla je da je za potrebe sprovođenja projekta besplatnih preventivnih pregleda za građane kompanija "Hemofarm" Domu zdravlja donirala savremeni portabilni ultrazvučni aparat vrijednosti od 36.270 KM.

"Ultrazvučni aparat je prenosiv i omogućeno je da kroz projekat 'Za tvoje dobro' pregledi budu dostupniji građanima i da se obavljaju izvan Odjeljenja radiološke i ultrazvučne dijagnostike. Ovim gestom kompanija 'Hemofarm' je ponovo pokazala da posluje kao društveno odgovorna kompanija koja brine o potrebama lokalne zajednice i stanovništva", kazala je Todorovićeva.

Saša Urošević, direktor banjalučkog "Hemofarma", istakao je da, kada se govori o malignitetima, mora se isticati velika važnost prevencije i neophodnosti stručnih i redovnih pregleda i pozvao građane da se javljaju na redovne preglede, bez obzira na pol i godine.

"Ovo je i mjesec Movember, podizanje svesti o muškim bolestima koje su često tabu tema u društvu, a ne smeju postojati. Postoje samo simptomi koji, gurajući ih pod tepih, postaju problemi. Tako se i naša kompanija, svesna povećanih potreba za ultrazvučnim pregledima, u sklopu ranog otkrivanja karcinoma odmah odazvala pozivu za priključenje ovoj akciji", naglasio je Urošević.

Grad i Dom zdravlja počeli su 6. oktobra projekat besplatnih preventivnih zdravstvenih pregleda, koji se odvija pod sloganom "Za tvoje dobro". Cilj ovog projekta je prevencija i rano otkrivanje bolesti, sa posebnim osvrtom na maligna oboljenja, a u svrhu sveobuhvatne i dostupne zdravstvene zaštite za građane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije