Banja Luka

Hladnoća i voda oštetili banjalučke klupe

Hladnoća i voda oštetili banjalučke klupe
Foto: Dražan Pozderović | Hladnoća i voda oštetili banjalučke klupe

BANJALUKA - Zimski vremenski uslovi oštetili su veći broj banjalučkih klupa, a u narednom periodu očekuje se sanacija i postavljanje novih.

Iz Odjeljenja za komunalne poslove ističu da u Banjaluci trenutno ima oko 1.800 klupa, dok je prošle godine taj broj bio oko 1.770.

"Tokom prethodnih godina oštećeno je oko 70 klupa od strane nesavjesnih pojedinaca, dok je zbog dotrajalosti oštećeno oko 120 klupa", kazali su oni.

Prošle godine je, kako kažu, postavljeno blizu 30 novih klupa, a u toku ove godine postavljeno je pet, jer su to dozvolili vremenski uslovi.

"Potrebno je napomenuti da će u narednom periodu ove aktivnosti biti nastavljene, te će shodno tome biti postavljene i nove klupe na području našeg grada, s obzirom da je u toku javna nabavka", kazali su iz nadležnog Odjeljenja. 

Klupe će, kako kažu, biti postavljene na potrebnim predmetnim lokacijama i po zahtjevima sugrađana. 

Podsjećamo, Grad aktivno radi na postavljanju novih klupa, ali i sanaciji postojećih. 

"Tako su u prethodnim godinama klupe postavljene na mnogim lokacijama u našem gradu, kako u gradskim, tako i u prigradskih područjima, a neke su bile i donacija duštveno - odgovornih kompanija", zaključili su oni.

Srđan Trivundža, zamjenik predsjednika savjeta MZ Nova Varoš, istakao je da su, hladnoća i voda ostavili tragove na klupama.

"Evidentno je da je potrebno uraditi sanaciju, farbanje i zamjenu klupa kako u naselju Nova Varoš, tako i na teritoriji cijelog grada", rekao je Trivundža.

Posebnu pažnju, kako kaže, treba obratiti na mjesta gdje se okupljaju naši najmlađi sugrađani.

"Jedno takvo igralište je u naselju Tarasa Ševčenka, koje je devastirano i hitno je potrebna sanacija i uklanjanje oštećenih dijelova igrališta", objasnio je Trivundža, te dodao da se dijelovi tog igrališta raznose po cijelom naselju i prijetnja su mališanima. 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije