Banja Luka

Humanitarna akcija u Banjaluci: "Kuke dobrote" po drveću

Humanitarna akcija u Banjaluci: "Kuke dobrote" po drveću
Humanitarna akcija u Banjaluci: "Kuke dobrote" po drveću

BANJALUKA - "Kuke dobrote", okačene na drvo u naselju Obilićevo 2, kao mjesto na kojem ljudi ostavljaju hranu i čistu odjeću ugroženim građanima, naišle su na pozitivne reakcije na društvenim mrežama i u javnosti, a mnogi smatraju da bi ovu ideju trebalo preciznije realizovati i proširiti po gradu.

"Ideja je za svaku pohvalu, hljeb i ostale namirnice su odvojene od otpada, ali bi ih trebalo natkriti i zaštititi od kiše, a ovakvi zidovi mogu biti napravljeni i u drugim naseljima", jedan je od komentara na Facebooku.

Vanja Janča, predsjednik Savjeta MZ Obilićevo 2, kaže da nije upoznat s ovom akcijom, a iako podržava humanitarni rad, smatra da bi nadležne institucije trebalo više da porade na pomaganju građanima u stanju socijalne potrebe, kako bi se smanjio broj onih koji bi hranu morali "ubirati" sa drveća.

Iz Udruženja "Mozaik prijateljstva" tvrde da je i jedan njihov volonter imao sličnu zamisao iako nisu sigurni ko je realizator "kuka dobrote".

"Nadamo se da će hrana i odjeća koji budu okačeni naći put do onih kojima je potrebno i da neće biti mete vandala ili životinja", kažu u ovom udruženju.

Iz Savjeta MZ Lazarevo i drugih kažu da su i oni otvoreni za saradnju.

"Podržavam ovu akciju, ali mislim da bi bilo bolje da se po MZ organizuju ovakve akcije u smislu da se u kancelarije ostave hrana i odjeća, a ne da visi na drvetu", ističe Oliver Gačić, predsjednik Savjeta MZ Obilićevo 1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije