Banja Luka

Humanitarno udruženje žena "Duga": Radost života utkali u humanost

Humanitarno udruženje žena "Duga": Radost života utkali u humanost
Foto: Facebook | Humanitarno udruženje žena "Duga": Radost života utkali u humanost

Iako do kraja godine nije ostalo još mnogo vremena,Humanitarno udruženje žena "Duga" organizuje mnogobrojne aktivnosti u narednom periodu ove godine.

Prema njihovim riječima, 28. novembra u 19 časova  biće održano još jedno književno veče. "Duga" je ovu jesen obojila prozom i poezijom. "Projekat 'Radost života 65+, 2022',  koji sufinansira Gradska uprava, završava se 30. novembra", istakli su oni.

Dodaju da je decembar u "Dugi" tradicionalno posvećen humanitarnim  aktivnostima.

"Na humanitarnoj prodaji, koja počinje 5. decembra u  'Duginoj' Etno-galeriji,  biće ponuđene rukotvorine koje su nastale kroz projekat 'Radost života 65+, 2022'  i radovi polaznika Male škole zmijanjskog veza", pojasnili su oni.

Dodaju da su Malu školu zmijanjskog veza po drugi put organizovali ove godine u periodu od 1. jula do 25. avgusta.

"Dan volontera obilježićemo u Domu omladine  6. decembra,  kako bismo  zahvalili našim volonterima na njihovom doprinosu u realizaciji 'Duginih' aktivnosti", istakli su iz ovog udruženja. Kako oni kažu, ove godine bilo je mnogo različitih aktivnosti, a neke od tih su izložba zmijanjskog veza u prostorijama mjesne zajednice Bulevar, gdje je Udruženje ovom prilikom predstavilo radove svojih članica i ovogodišnjih polaznika Male škole zmijanjskog veza, mnogobrojne radionice, izložbe i modne revije u Domu penzionera Banjaluka.

Udruženje je predstavilo i najnoviju modnu kolekciju na modnoj reviji "Moda i tradicija", koja je održana na 57. "Kočićevim zboru" i na mnogim drugim lokacijama i manifestacijama. "Etno-kuća 'Duga' imala je i mnogobrojne posjete kako drugih udruženja, tako i  književnika, ali i učenika raznih škola", naglasili su oni, te su dodali da su ih posjetili predstavnici Udruženja "Diabet No1",

Tamara Grujić, autorka i voditeljka emisije "Radna akcija sa Tamarom", književnica Ljiljana Lalić, etno-ansambl "Lira" i još mnogi drugi. "Vizija Humanitarnog udruženja žena 'Duga' stremi stvaranju boljih i humanijih uslova života u cilju smanjenja siromaštva, očuvanju mentalnog zdravlja i čuvanju tradicionalnih vrijednosti", istakli su oni.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije