Banja Luka

I dalje bez dogovora prevoznika i grada Banjaluke: Od 1. jula obustava javnog prevoza

I dalje bez dogovora prevoznika i grada Banjaluke: Od 1. jula obustava javnog prevoza
Foto: Milica Dragičević | I dalje bez dogovora prevoznika i grada Banjaluke: Od 1. jula obustava javnog prevoza

BANJALUKA - I dalje nije postignut dogovor između prevoznika i grada, a s obzirom da nije došlo do konsenzusa, gradski i prigradski saobraćaj će od 1. jula najvjerovatnije biti obustavljen.

Dejan Mijić, direktor "Autoprevoza", rekao je da bi prema trenutnoj situaciju, moglo doći do potpune obustave prevoza, ukoliko se određeni uslovi ne ispune.

"Uslovi da od 1. jula ne dođe do obustave gradskog i prigradskog prevoza jesu da grad isplati sredstva za mjesec jun, usvajanje novog cjenovnika, a pored toga potrebno je izdvojiti sredstva za finansiranje nerentabilnih linija", kazao je Mijić.

Naime, podsjećamo da je dogovoreno da se karte u javnom prevozu ne prodaju do sjednicu Skupštine, koja je zakazana za srijedu, 29. jun.

Kako je kazao gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, dobili su saglasnost odbornika PDP-a, SDS-a, Demosa, SPS-a i "Banjaluke zove", a dio odbornika koji su bili neodlučni, danas se nisu pojavili, a to su predstavnici SNSD-a, Ujedinjene Srpske i Socijalističke partije.

"Sa njihovim nedolaskom, mi nemamo dogovor. Pozivam ih da u srijedu izađemo sa novim cjenovnikom kako bi javni prevoz mogao nastaviti sa radom", kazao je Stanivuković.

Istakao je da grad ne može da preuzme sav teret na sebe.

"Ako skupštinska većina ne želi da postignemo konsenzus na ovu temu,  moraćemo da idemo pred nečija politička vrata", kaže gradonačelnik Banjaluke.

Prema njegovim riječima građani se moraju pripremiti na situaciju da, ako se skupštinska većina na ovo ogluši, od petka neće voziti gradski ni prigradski prevoz.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije