Banja Luka

I ove sedmice "otvorena vrata" za vakcinisanje u Banjaluci

I ove sedmice "otvorena vrata" za vakcinisanje u Banjaluci
Foto: Arhiva | I ove sedmice "otvorena vrata" za vakcinisanje u Banjaluci

BANJALUKA - Građani Banjaluke i ove sedmice moći će da se vakcinišu protiv virusa korona na punktu u novoizgrađenom objektu mjesne zajednice Petrićevac.

Iz Doma zdravlja navode da će se danas i u petak, 12. novembra, na punktu za vakcinaciju u Petrićevcu, vršiti revakcinacija, a građani će telefonom biti obaviješteni o terminu.

Sutra i u srijedu, 10. novembra, građanima će u okviru "Otvorenih vrata" od 12.30 do 19.00 časova na punktu za vakcinaciju biti na raspolaganju prva doza "fajzer" vakcine.

"S obzirom na to da su sugrađani u proteklom periodu pokazali veliko interesovanje za vakcinaciju prvom dozom vakcine `fajzer`, istu zainteresovanost očekujemo i prilikom `Otvorenih vrata` 9. i 10. novembra", navode iz Doma zdravlja.

Iz ove zdravstvene ustanove napominju da je prema planu vakcinacije za ove datume predviđeno po 270 prvih doza vakcine "fajzer".

U četvrtak, 11. novembra, organizuju se "Otvorena vrata" za prvu dozu "sinofarm" vakcine u od 12.30 do 19.00 časova, a u subotu, 13. novembra, "otvorena vrata" za prvu dozu "sputnik ve" i "astrazeneka" od 9.30 do 15.00 časova.

Iz Doma zdravlja napominju da se vakcinacija protiv kovida 19 može obaviti i u ambulantama porodične medicine i to danas u ambulantama Dragočaj, Potkozarje, Verići, Piskavica i Lauš, a sutra u ambulantama Vrbanja, Zalužani, Mišin Han i Lazarevo.

U srijedu, 10. novembra, vakcinisanje će biti organizovo u ambulantama porodične medicine Srpske Toplice, Karanovac, Krupa na Vrbasu, Bočac i Obilićevo.

U četvrtak, 11. novembra, planiran je vakcinacija u ambulantama Kola, Agino Selo, Poliklinika, Goleši, a dan kasnije u ambulantama porodične medicine Borkovići, Bronzani Majdan, Stričići i u naselju Borik u Platonovoj ulici.

"Molimo sugrađane da poštuju epidemiološke mjere kako bi se izbjegle eventualne gužve i bespotrebno zadržavanje na punktu za vakcinaciju u novoizgrađenom objektu Mjesne zajednice u naselju Petrićevac, a sve s ciljem što bržeg i efikasnijeg sprovođenja vakcinacije", naveli su iz banjalučkog Doma zdravlja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije