Banja Luka

I ove školske godine besplatne sportske sekcije u Banjaluci

I ove školske godine besplatne sportske sekcije u Banjaluci
Foto: Gradska uprava Banjaluka | I ove školske godine besplatne sportske sekcije u Banjaluci

BANJALUKA - Osnovci u banjalučkim osnovnim školama moći će ove školske godine besplatno da učestvuju u radu sportskih sekcija.

Grad Banjaluka i Stručno sportsko udruženje "Sportski misli dobro" i ove školske godine pokreću projekat "Razvoj sporta kroz školske sportske sekcije" za školsku 2023/2024. godinu.

"Projekat ima sveukupni cilj da se učenicima banjalučkih osnovnih škola omogući da kroz povećan broj izabranih sportskih aktivnosti budu fizički angažovani tokom čitave školske godine, odnosno da se ostvaruju u aktivnostima prema svojim afinitetima i mogućnostima, kao i da svoja interesovanja zadovoljavaju kroz sportske aktivnosti, i ono najvažnije, da im se stvori navika za cjeloživotnim vježbanjem", pojasnili su iz Gradske uprave.

Kako kažu, u tu svrhu upućen je poziv profesorima fizičkog vaspitanja i sporta bez radnog iskustva u struci, nezaposlenim profesorima fizičkog vaspitanja i sporta, kao i zaposlenim profesorima fizičkog vaspitanja i sporta koji rade u osnovnim ili srednjim školama u Banjaluci, da se u skladu sa projektom "Razvoj sporta kroz školske sportske sekcije" prijave za realizaciju projekta.

"Prijavni obrasci se mogu preuzeti u kancelariji broj 25 Gradske uprave Banjaluka ili zahtjevom za preuzimanje obrazaca putem e-pošte na [email protected], a prijave se mogu dostaviti do 3. oktobra 2023. godine na propisanim obrascima za prijave, sa pratećom dokumentacijom", istakli su oni.

Iz Gradske uprave napominju da su škole u obavezi da do 2. oktobra 2023. godine dostave svoju saglasnost ili odluku o učešću u realizaciji ovog projekta, a po kompletiranju dokumentacije izvršiće se raspored profesora po školama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije