Banja Luka

Iako je testna faza, građani mogu parkirati na staroj autobuskoj stanici

Iako je testna faza, građani mogu parkirati na staroj autobuskoj stanici
Foto: Dražan Pozderović | Iako je testna faza, građani mogu parkirati na staroj autobuskoj stanici

BANJALUKA - Parking kod stare autobuse stanice još uvijek je u testnoj fazi, a građanima je, uprkos tome, omogućeno da parkiraju.

Rekao je ovo za "Nezavisne novine" Sladomir Đurić, direktor "Autoprevoza", istakavši da su se prilikom testne faze javili određeni tehnički problemi koji se trenutno otklanjaju.

"Još uvijek je testna faza i pušten je samo jedan ulaz i jedan izlaz, drugi još uvijek nije. Ja se iskreno nadam da će uspjeti u narednih par dana da se to sve otkloni", rekao je Đurić.

On je dodao da pokušavaju napraviti iskorak u tehnološkom smislu kako bi to bila modernizovanija priča u odnosu na dosadašnje stanje.

Kako je Đurić ranije naveo za "Nezavisne novine, sat vremena parkiranja koštaće dvije marke, a usluga će se naplaćivati bez prisustva blagajnika.

"Vozači koji budu željeli da se parkiraju na ovom prostoru, na ulazu će uzeti karticu koju će, prije napuštanja parkinga, skenirati na parkomatu. Prilikom napuštanja parkinga vozač će platiti cijenu za onoliko vremena koliko je vozilo bilo parkirano", pojasnio je ranije Đurić.

Parking je u proteklim danima i preuređen te sada broji oko 200 parking mjesta.

"U početku će biti nekoliko stručnih ljudi koji će nadgledati i upućivati građane, jer je ovo novitet u gradu, te im je potrebno pokazati kako se plaća", naveo je Đurić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije