Banja Luka

“Igre bez granica” poklon banjalučkim mališanima 5. juna

“Igre bez granica” poklon banjalučkim mališanima 5. juna
Foto: Ustupljena fotografija | “Igre bez granica” poklon banjalučkim mališanima 5. juna

BANJALUKA - Fondacija “Srpska kuća” u saradnji sa JU Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka organizuje manifestaciju ‘Igre bez granica’ na pomoćnom terenu FK ‘Borac’, u ponedjeljak 5. juna.

Naime, ova manifestacija je trebalo da bude upriličena 15. maja kada se obilježava Svjetski dan porodice, međutim odgođena je zbog nepovoljnih vremenskih prilika.

U susret planiranom događaju potpisali su i Ugovor o saradnji, sa željom da ova, te druge slične manifestacije, postanu tradicija. To je, kažu, prilika da u ovim teškim i burnim vremenima daju podstrek roditeljima, naročito višečlanih porodica, te da djeci pruže trenutke djetinjstva ispunjene igrom, u kojoj razvijaju prave vrijednosti poput sporta, timskog i takmičarskog duha, zdravog načina života, a prije svega da ih svojim radom upućuju na humanost i dobru volju.

“Želimo da manifestacije za djecu poput ove postanu tradicija naše saradnje. Sve potiče iz želje da skrenemo pažnju na značaj porodice i njeno očuvanje, te kakvim je sve prijetnjama i izazovima izložena, a kojima svi zajedno, kao društvo, moramo da se odupremo”, kaže Petar Jokanović, direktor JU Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka.

Na manifestaciji koja je svojevrsni poklon mališanima, njihovim vaspitačima i roditeljima za Svjetski dan porodice, čije jačanje i očuvanje je i jedan od ciljeva Fondacije, učestovaće više od 400 djece iz 17 predškolskih ustanova u Banjaluci. Pored takmičarskog programa, očekuje ih mnoštvo drugih sadržaja, a prije svega sjajno druženje i predivne uspomene.

”U ponedjeljak se nadamo lijepom i povoljnom vremenu, te sjajnom druženju sa našom djecom. Samom idejom i željom obilježili Svjetski dan porodice koji je bio i motiv našeg poklona banjalučkim mališanima, njihovim roditeljima i vaspitačima – da kroz igru i zdrave navike razvijaju prijateljstvo, ljubav i da nauče da osim porodice kod kuće imaju i ovu u vrtiću koja je itekako važna karika u odrastanju. Uz pomoć i podršku Centra za obrazovanje i vaspitanje Banjaluka u narednom periodu organizovaćemo niz ovakvih i sličnih manifestacija, a obilježavanje Svjetskog dana porodice već je upisano u naš kalendar aktivnosti i u narednoj godini’, ističe Jelena Trninić Milićević, članica Fondacije “Srpska kuća”.

Fondacija “Srpska kuća” ovu manifestaciju organizovala je prošle godine u Laktašima uz pomoć i podršku tamošnje Gradske uprave, Turističke organizacije i Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje.

 

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije