Banja Luka

Ilić: Nećemo podržati poskupljenje karata, Stanivuković: Ne znam koje će biti posljedice

Ilić: Nećemo podržati poskupljenje karata, Stanivuković: Ne znam koje će biti posljedice
Foto: NN | Ilić: Nećemo podržati poskupljenje karata, Stanivuković: Ne znam će biti posljedice

BANJALUKA - Povećanje cijena karata u javnom prevozu nije na dnevnom redu, jer je ovaj prijedlog došao dan ranije, pa nismo imali dovoljno vremena da sve pripremimo, rekao je Mladen Ilić, predsjednik Skupštine grada Banjaluka.

"Nije bilo dovoljno vremena da se pripremi za to, a skupštinska većina je i ranije govorila da neće podržati podržati poskupljenje karata. Ovakva odluka neće biti predmet bilo koje sjednice Skupštine grada", istakao je Ilić.

Kako kaže, ako pred odbornike dođe drugačiji vid prijedloga, spremni su da to podrže i da kroz subvencije pomognu prevoznicima. "Neće se povećati cijene karata, bez obzira šta gradonačelnik predlaže. Danas ćemo raditi do 17 časova, a tada ćemo se izjasniti o tačkama koje smo prešli", dodao je Ilić.

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, rekao je da je Ugovor jasno definisao da kada dođe do više od 20 odsto poskupljenja mora se usvojiti novi cjenovnik.

"Ono što smo mi uradili mislim da je racionalno. Zbog poskupljenja cijena goriva sve je poskupjelo, 60 dana smo sve preuzeli na sebe, ali kada bi nastavili dalje tim trendom trebalo bi nam dva miliona maraka iz budžeta grada", rekao je Stanivuković.

Istakao je da imaju izazov oko radničkih i pojedinačnih karata.

"Mi ćemo radnicima povećati plate. Našli smo najbolje rješenje u najtežim okolnostima. Ne znam koje su posljedice ovakve odluke i ne mogu na to da utičem", rekao je Stanivuković.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije