Banja Luka

Ilić: Poziv gradonačelniku da ispoštuje amandmane na budžet

Ilić: Poziv gradonačelniku da ispoštuje amandmane na budžet
Foto: N.N. | Ilić: Poziv gradonačleniku da ispoštuje amandmane na budžet

BANJALUKA - Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić pozvao je gradonačelnika Draška Stanivukovića da ispoštuje obaveze po amandmanima na budžet koje se odnose na naknade za porodilje i zdravstvene radnike da bi novac bio uplaćen naredne sedmice jer nema razloga da se to ne učini.

"Nova gradska administracija smatra da takve odluke nisu zakonski usklađene i traže ocjenu njihove ustavnosti i zakonitosti, ali to ne odlaže izvršenje", rekao je Ilić novinarima u Banjaluci.

Prema njegovim riječima, jasno je dato sa kojih budžetskih stavki su skinuta sredstva za te namjene i gdje treba da budu uplaćena i za to postoje sredstva jer se punjenje gradskog budžeta odvija i iznad prosjeka.

Šef Kluba odbornika Ujedinjene Srpske u Skupštini Banjaluke Neven Stanić pozvao je gradonačelnika da pruži podršku porodiljama i zdravsvenim radnicima kako je navedeno budžetom, te podsjetio je da su amandmani došli od skupštinske većine i da je budžet usvojen u integralnom obliku, jednoglasno od svih odbornika.

Kritkovao je gradonačelnika smatrajući da je pandemija virusa korona njemu došla kao izgovor da radi nabavke po hitnim postupcima, kao što su računari i kese od pojedinih firmi.

Odbornik SNSD-a u Skupštini grada Srđan Amidžić rekao je da Banjaluka mora biti grad saradnje, a ne sukoba i da se skupštinske odluke ne mogu provoditi selektivno.

"Smatram neprimjerenim da se pokreće pitanje ocjene ustavnosti kada su u pitanju zdravstveni radnici i porodilje. Kada smo donosili takvu odluku, to su bile naše politike iza kojih ćemo stajati", istakao je Amidžić.

Nedavno je Stanivuković predao Ustavnom sudu Republike Srpske amandmane skupštinske većine na gradski budžet na ocjenu ustavnosti i zakonitosti, smatrajući da bi ti amandmani napravili "disfunkcionalan grad".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije