Banja Luka

Ilić: Velika čast Vučiću uručiti Ključ grada

Ilić: Velika čast Vučiću uručiti Ključ grada
Foto: Velibor Tripić | Ilić: Velika čast Vučiću uručiti Ključ grada
Srna

BANJALUKA - Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić rekao da mu je bila izuzetna čast da Ključ grada, najveće gradsko priznanje, uruči predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Ilić je rekao da je Vučić time postao počasni građanin Banjaluke, te da je siguran da je i njemu to veliko zadovoljstvo.

On je naveo i da na osnovu razgovora sa delegacijom iz Srbije može reći da će Srbija u saradnji sa Vladom Srpske nastaviti sa realizacijom niza projekata, kao i prethodnim godinama.

"Jedan od zaključaka sastanaka je i da rukovodstvo Banjaluke pokaže odgovornost i sposobnost da pripremi prve korake za realizaciju projekata, a siguran sam da će ljudi koji su danas ovde bili dati svoj doprinos razvoju Banjaluke", rekao je Ilić nakon svečane akademije povodom Dana grada i neformanlnog sastanka koji su on i gradonačelnik Draško Stanivuković imali sa rukovodstvima Srpske i Srbije.

Stanivuković je izjavio da je posjeta delegacije iz Srbije doprinijela da Banjaluka ove godine ima najljepši i najsvečaniji rođendan.

"Nakon razgovora sa Vučićem, mogu reći da Banjaluku očekuje mnogo projekata, zbog čega smo ponosni. Srećan sam i što nam je data mogućnost da izaberem prioritetne projekte koje će Srbija realizovati", rekao je Stanivuković.

On je naveo da su neki od tih projekata izgradnja mosta u naselju Česma, koja bi trebalo da počne ove godine, uz podršku i institucija Srpske.

"Predložili smo i da ove godine počne izgradnja škole u Vrbanji, koja će imati veli značaj za građane tog naselja", rekao je Stanivuković.

On je izrazio zadovoljstvo i što je grad dobio garanciju da će Srbija pomoći da se otvore dvije firme u Banjaluci, te da dođu investitori, što će značiti nova radna mjesta.

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić uručio je Ključ grada, najveće gradsko priznanje, predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Obraćajući se na svečanoj akademiji povodom Dana grada, Vučić je rekao da je to jedno od najznačajnijih priznanja koje je dobio u životu, te da je, iako je primio ključeve brojnih gradova, danas posebno uzbuđen.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije