Banja Luka

Ilić: Zakazati vanrednu sjednicu o problemu javnog prevoza

Ilić: Zakazati vanrednu sjednicu o problemu javnog prevoza
Foto: Velibor Tripić/Arhiva | Ilić: Zakazati vanrednu sjednicu o problemu javnog prevoza
Srna

BANJALUKA - Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić rekao je da je potrebno zakazati vanrednu sjednicu gradskog parlamenta na kojoj bi pokušali riješiti problem javnog prevoza u ovom gradu.

"Moramo pronaći sredstva za javni prevoz i saglasan sam da to bude na neki vremenski period", naveo je Ilić tokom rasprave o dnevnom redu zasjedanja gradskog parlamenta.

Ilić smatra da je potrebno zakazati vanrednu sjednicu gradskog parlamenta sa tačkama dnevnog reda koje bitne za funkcionisanje grada.

Odbornik SNSD-a Srđan Amidžić rekao je da postoji način da se obezbijedi potreban novac za javni prevoz, te dodao da neki projekti nisu prioritet.

"Glavna gradska saobraćajnica će izgledati odlično kada se završi asfaltiranje. Da li je bilo potrebno da se u ovom momentu ponovo asfaltira Ulica kralja Petra Prvog koja je već bila asfaltirana? Ja mislim da možda nije. Hajde da se dogovorimo da se odreknemo jednog projekta i da taj novac iskoristimo za javni prevoz", dodao je Amidžić.

Povezana vijest:

Stanivuković: Grad spreman da preuzme subvencije prevoza za jul i avgust

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković je u toku rasprave o dnevnom redu današnjeg zasjedanja predložio i kompromisno rješenje da se usvoji novi cjenovnik karata u javnom prevozu koji bi u tom slučaju stupio na snagu od septembra.

Prevoznici zahtijevaju novi cjenovnik sa povećanjem od 20 odsto cijena karata, te subvenciju nerentalibilnih linija prema prigradskim naseljima, a u suprotnom su najavili potpunu obustavu gradskog i prigradskom prevoza od petka, 1. jula.

Današnje zasjedanje počelo je aktuelnim časom, a odbornici bi trebali raspravljati o 24 tačke među kojima su, između ostalog, odluke o utvrđivanju naziva ulica, zakupi pod posebnim uslovima, program rada za 2022. godinu za "Banski dvor" i druga važna pitanja.

U toku je pauza, odbornici raspravljaju o dnevnom redu današnjeg zasjedanja Skupštine grada, a u centru diskusije je novi cjenovnik karata u javnom prevozu. 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije