Banja Luka

Inspekcija sutra provjerava školu u Banjaluci koja je otkazala nastavu

Inspekcija sutra provjerava školu u Banjaluci koja je otkazala nastavu
Foto: Velibor Tripić | Inspekcija sutra provjerava školu u Banjaluci koja je otkazala nastavu

BANJALUKA - Prosvjetna inspekcija sutra će izvršiti inspekcijski nadzor u Privatnoj srednjoj medicinskoj školi "Petar Kočić" u Banjaluci, potvrdili su za "Nezavisne" iz Inspektorata Republike Srspke.

Naime, kako su istakli, s obzirom na to da je, prema članu 39. Zakona o inspekcijama Republike Srpske, inspektor u obavezi da se najavi kod subjekta nadzora, u ovom slučaju Srednja medicinska škola „Petar Kočić“ Banjaluka, postupajući inspektor je danas najavio inspekcijski nadzor.

"Inspekcijski nadzor će  se izvršiti sutra, 17. avgusta. Informaciju o utvrđenim činjenicama i preduzetim mjerama će biti dostupne nakon završenog inspekcijskog nadzora", kazali su iz Inspektorata RS.

Podsjećamo, nakon što je roditeljima djece koja su bila primljena u Privatnu srednju medicinsku školu "Petar Kočić" u Banjaluci javljeno da ipak neće biti održana nastava u ovoj školskoj godini, oni su se obratili Ministarstvu prosvjete i kulture RS, koje je poslalo nalog Prosvjetnoj inspekciji za vanredni inspekcijski nadzor.


Povezana vijest: Inspekcija ulazi u banjalučku školu koja je preko noći otkazala nastavu

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije