Banja Luka

Inspektori provjeravaju hotele i stanove na dan u Banjaluci

Inspektori provjeravaju hotele i stanove na dan u Banjaluci
Foto: Ilustracija | Inspektori provjeravaju hotele i stanove na dan u Banjaluci

BANJALUKA - Gradski inspektori, uoči novogodišnjih praznika, intenzivno kontrolišu uslove smještaja u hotelima, hostelima, motelima kao i u privatnim objektima, takozvanim stanovima na dan, rekli su u Odjeljenju za inspekcijske poslove u Gradskoj upravi Banjaluka.

Janko Kecman, načelnik Odjeljenja za inspekcijske poslove, ističe da je cilj ovih kontrola provjera da li su gosti prijavljeni, kao i kontrola uslova u smještajnim kapacitetima.

"Kontrolišemo sanitarne uslove u sobama i apartmanima koji su u ponudi gostima, imajući u vidu povećan broj turista tokom novogodišnjih praznika", rekao je Kecman.

Dodao je da je takođe intenzivirana i kontrola ispravnosti hrane u restoranima, posebno u onima koji drže brzu hranu.

Istakao je da na terenu intenzivno rade Sanitarna, Zdravstvena i Inspekcija za hranu u uskoj saradnji s Komunalnom policijom.

Prema njegovim riječima, zbog praznika se velika pažnja poklanja i prevenciji upotrebe petardi i drugih pirotehničkih sredstava.

"Još jednom apelujemo na građane da tokom praznike ne upotrebljavaju pirotehnička sredstva, jer mogu dovesti u opasnost i sebe i druge, ali i napraviti materijalnu štetu", zaključio je Kecman.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije