Banja Luka

Isplaćena sredstva banjalučkim zdravstvenim radnicima

Isplaćena sredstva banjalučkim zdravstvenim radnicima
Foto: Ilustracija | Isplaćena sredstva banjalučkim zdravstvenim radnicima

BANJALUKA - Iz budžeta grada Banjaluka isplaćena je podrška zaposlenima u zdravstvu, u ukupnom iznosu od 2,7 miliona KM.

Kako je kazao gradski menadžer Bojan Kresojević, procedura je takva da je najprije trebalo potpisati ugovore sa zdravstvenim ustanovama koje je većina u Skupštini grada predložila svojim amandmanom, te da su nakon potpisivanja ugovora i uplaćena sredstva za četiri zadravstvene ustanove i to Univerzitetski klinički centar RS, Institut za javno zdravstvo RS, JZU "Dom zdravlja" Banjaluka i Zavod za rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović".

"Svjesni smo činjenice da u ovoj epidemiološkoj situaciji najveći teret podnose zdravstveni radnici i to je jedan od razloga zbog kojeg je prije 15-ak dana gradonačelnik najavio da će biti isplaćena podrška zdravstvenim radnicima", kazao je on i dodao da nije bilo upitno da li će biti isplaćena ova podrška, kako je i najavljeno.

Navodi da se sada, nakon što je Grad doznačio sredstava, očekuje da će ove zdravstvene ustanove po ustanovljenim spiskovima isplatiti podršku i da je time taj ciklus završen.

"Nakon što smo pokrenuli proceduru isplate za one ustanove predviđene amandmanima skupštinske većine, zaključili smo da bi bilo pravično i neohodno da isplatimo podršku i za druge javne ustanove koje djeluju u Banjaluci, a to su Zavod za sudsku medicinu, Zavod za transfuzijsku medicinu, Zavod za stomatologiju i Zavod za medicinu rada i sporta", rekao je Kresojević.

Prema trenutnim podacima sa kojima raspolaže gradska administracija, riječ je od oko 200 radnika, za šta će biti potrebno izdvojiti dodatnih 105.000 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije