Banja Luka

Istorijski dan u mjesnoj zajednici Piskavica: Stiže voda u Šumare

Istorijski dan u mjesnoj zajednici Piskavica: Stiže voda u Šumare
Foto: Ustupljena fotografija | Istorijski dan u mjesnoj zajednici Piskavica: Stiže voda u Šumare

BANJALUKA - Nastavljena je izgradnja vodovoda u zaseoku Šumari, odnosno u mjesnoj zajednici Piskavica, čime će uskoro biti omogućeno uredno i stabilno vodosnabdijevanje za 75 domaćinstava ovog dijela grada.

Riječ je o značajnom projektu vodosnabdijevanja, u okviru kojeg će biti izgrađen krak prema zaseoku Šumarima u dužini od šest kilometara.

Radove na ovoj lokaciji obišao je gradonačelnik Draško Stanivuković.

"Trudili smo se da uradimo sve velike sisteme i podsisteme kako bi situacije u kojima 100 ili 200 domaćinstava nema vodu postale prošlost i u tome smo uspjeli. Cilj je da završimo sve i da nam ostanu samo pojedini dijelovi i krakovi gdje je potrebno izgraditi sekundarnu vodovodnu mrežu kako bi voda stigla doslovno do svakog domaćinstva", kazao je on.

Kako je istakao, za nastavak izgradnje vodovodne mreže u mjestu Šumari bilo je neophodno ispuniti određene preduslove poput izgradnje podsistema Zvijezda i rezervoara u Klupama, za šta su u proteklom periodu izdvojena višemilionska sredstva.

"Za ovaj značajan projekat izdvajamo oko pola miliona KM, a uz to svakako mještani ovog dijela našeg grada dobiće i besplatan priključak za vodu", naglasio je Stanivuković.

Dodao je da je paralelno sa ovim projektima u planu još jedan projekat izgradnje vodovodne mreže u dužini od oko četiri kilometra, kojim će voda stići i u zaseoke: Keserovići i Brankovići.

Predrag Pepinović, mještanin zaseoka Šumari, zahvalio je gradonačelniku i gradskoj administraciji što su konačno preduzeli korake za rješavanje pitanja vodosnabdijevanja.

"Dvadeset godina su nam obećavali, ali nikada nisu ispunili. Zahvaljujući razumijevanju gradonačelnika i njegovih saradanika, ovo je istorijski dan za Šumare, jer ćemo konačno dobiti uredno i stabilno vodosnabdijevanje", rekao je Pepinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije