Banja Luka

Izabran izvođač za gradnju kružnog toka na Laušu

Izabran izvođač za gradnju kružnog toka na Laušu
Foto: Srna | Izabran izvođač za gradnju kružnog toka na Laušu

BANJALUKA - Banjalučko preduzeće "Kozaraputevi" izabrano je za izvođača radova na izgradnji kružnog toka u banjalučkom naselju Lauš kod restorana "Sirano", potvrđeno je Srni u preduzeću "Putevi Republike Srpske".

Izborom izvođača radova stvoreni su uslovi da počne realizacija ovog značajnog projekta koji će smanjiti saobraćajne gužve u tom dijelu Banjaluke.

Proceduru izbora izvođača ovog posla, vrijednog oko 650.000 KM, sprovelo je preduzeće "Putevi Republike Srpske", dok je grad Banjaluka izradio potrebnu projektno-tehničku dokumentaciju.

Iz gradskog Odjeljenja za saobraćaj Srni je rečeno da je za novi kružni tok u naselju Lauš pribavljena i građevinska dozvola i najavili da bi radovi na terenu mogli početi već tokom ovog mjeseca.

"Buduća kružna raskrsnica na ukrštanju izuzetno prometne Karađorđeve ulice i Ulice Jovana Raškovića značajno će olakšati protok vozila na jednoj od najzagušenijih tačaka gradskog saobraćaja", ističu iz ovog odjeljenja.

Grad Banjaluka, uz sporazum sa "Putevima Republike Srpske" za ovu kružnu raskrsnicu, sa ovim preduzećem planira gradnju još tri nova kružna toka.

Riječ je o raskrsnici kod "Lesnine", zatim na ukrštanju Ulice knjaza Miloša i Bulevara Milutina Milankovića, dok je treći planiran na ukrštanju ulica Branka Popovića i Puta srpskih branilaca.

Prema sporazumu o izgradnji kružnih raskrsnica, grad je u obavezi da obezbijedi potrebnu dokumentaciju, saglasnosti i dozvole, te da riješi imovinsko-pravne odnose.

Trošak izgradnje novih raskrnica snosili bi "Putevi Republike Srpske", budući da je riječ o magistralnom pravcu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije