Banja Luka

Izbor za titulu "Najinspirativnija Banjalučanka"

Izbor za titulu "Najinspirativnija Banjalučanka"
Foto: Ustupljena fotografija | Izbor za titulu "Najinspirativnija Banjalučanka"

Treću godinu zaredom Banjaluka organizuje kampanju "Za život žena" povodom obilježavanja 8. marta, Međunarodnog dana žena.

Kako je kazala Milada Šukalo, savjetnica gradonačelnika, ovogodišnja kampanja biće još veća i uspješnija, s ciljem da se naglasak stavi na one društvene teme unutar kojih postoje izazovi poput pitanja prevencije nasilja nad ženama i djevojčicama, ženskog zdravlja, ali i ekonomskog osnaživanja žena.

Dodala je da će upravo s ciljem promocije uspješnih žena Banjaluke ovogodišnji koncept biti proširen uvođenjem izbora za titulu "Najinspirativnija Banjalučanka".

"Želja nam je da svake godine u fokus stavimo neku drugu oblast, a ove godine naglasak će biti na najinspirativnijim ženama u nauci, koje su u našem društvu dosta potisnute, a i te kako imamo uspješne ljude u našoj akademskoj zajednici", kazala je Šukalo, te dodala da će tokom marta biti održane mnogobrojne aktivnosti.

Milada Šukalo istakla je da svi građani mogu nominovati kandidatkinje za ovogodišnju titulu dostavljanjem biografije na adresu elektronske pošte: [email protected], te sve aktivnosti tokom marta zainteresovani mogu pogledati na stranici Gradske uprave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije