Banja Luka

Izgrađena ambulanta u Dragočaju, slijedi opremanje

Izgrađena ambulanta u Dragočaju, slijedi opremanje
Foto: Gradska uprava | Izgrađena ambulanta u Dragočaju, slijedi opremanje

Završena je izgradnja nove ambulante porodične medicine u Dragočaju, koju će u narednom periodu opremiti Dom zdravlja, te će nakon toga početi s radom.

Naime, iz gradske kase je za ovaj objekat, s neophodnom infrastrukturom, izdvojeno oko pola miliona KM.

Ovu ambulantu je posjetio i gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je sa saradnicima i predstavnicima Doma zdravlja obišao novoizgrađenu ambulantu.

"Završen je prostor ambulante porodične medicine, u kojem će biti smještena četiri tima, laboratorija, prostor za intervencije, a razmišljamo da ovdje bude otvorena i stomatološka ordinacija. Objekat sada predajemo na upotrebu Domu zdravlja, koji je dužan dalje da ga opremi prema propisanim standardima i da u što kraćem periodu ambulanta bude u službi svim građanima", kazao je Stanivuković.

Istakao je da će nova ambulanta imati sve što je potrebno za više od 5.000 stanovnika Dragočaja, Ramića, Prijakovaca i okolnih mjesta, koji ovdje mogu da dobiju primarnu zdravstvenu zaštitu.

"U Dragočaju smo završili i moderno dječje igralište u krugu škole koje su mještani čekali decenijama, uradili smo i više putnih pravaca, javnu rasvjetu... Radimo i značajan projekat vode za više od stotinu domaćinstava i vrijednost tog projekta približava se iznosu od milion KM. Dakle, Dragočaj ima svoju ambulantu, dječja igrališta, puteve", rekao je Stanivuković te dodao da je u

Dragočaj uloženo više od milion KM, zajedno s ambulantom.

Bojan Kresojević, gradski menadžer,  kazao je da su sredstva za ambulantu obezbijeđena rebalansom budžeta.

"Bili smo istrajni, i u rebalansu budžeta koji je usvojen 8. decembra prošle godine uspjeli smo obezbijediti sredstva za izgradnju ove ambulante. Zahvaljujući tome danas imamo spreman objekat kojeg predajemo Domu zdravlja da ga opreme i puste u upotrebu", kazao je Kresojević.

Ranko Đukić, mještanin Dragočaja, rekao je da je ova gradska administracija uspjela izgraditi objekat za novu ambulantu, za šta je izrazio veliku zahvalnost.

Izvođač radova je preduzeće "Tekton" Banjaluka, a cijena ugovorenih radova iznosila je oko 457.000 KM, dok je ona obuhvatila izgradnju samog objekta porodične ambulante, vanjsko uređenje i svu potrebnu unutrašnju i vanjsku infrastrukturu

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije