Banja Luka

Izgrađena nova pješačko-rekreativna staza na Banj brdu

Izgrađena nova pješačko-rekreativna staza na Banj brdu
Foto: N.N. | Izgrađena nova pješačko-rekreativna staza na Banj brdu

BANJALUKA - Prema Banj brdu, najpopularnijem gradskom izletištu, uređena je nova pješačko-rekreativna staza ukupne dužine 6,5 kilometara.

Gradonačelnik Igor Radojičić rekao je da su rekreativci dobili novi sadržaj sa druge strane Banj brda, odnosno stazu koja kreće iznad banje u Srpskim toplicama prema restoranu "Novak" i onda se grana u još nekoliko pravaca.

"Na stazi su napravljene dvije kućice, postavljeno je dvadesetak klupa, a potrebno je urediti još dva mostića. Vrijednost radova je oko 55.000 KM, a izvođač je preduzeće 'Građenje Đurić'", kazao je Radojičić.

Prema njegovim riječima, uređenje planinarsko-pješačkih staza aktivirano je s obzirom na to da šetnja i rekreacija postaju sve više trend i interesovanje sugrađana.

"Prošle godine smo radili staze sa druge strane Banj brda, a ove godine ostaje nam još da se uradi staza u Trapistima, gdje se, u saradnji sa Šumskim gazdinstvom, gradi trim staza na pravcu od Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju 'Dr Miroslav Zotović' do Krčmarica", zaključio je Radojičić te istakao da je, kada je u pitanju ovaj dio grada, banja u Srpskim toplicama konačno vlasnički riješena, nakon što je godinama bila u stanju propadanja.

"Banju je kupio Zavod za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju 'Dr Miroslav Zotović'. Namjera je da se uradi novi objekat na mjestu stare banje i da cijelo područje ima ambijentalni izgled", objasnio je Radojičić.

Miroslav Trivić, predstavnik Planinarsko-alpinističkog kluba "Samit", od kojeg je ova ideja i potekla, rekao je da je novouređena staza ugodna za šetnju jer je rađena projektovano bez prevelikog nagiba.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije