Banja Luka

Izlile se fekalije u Banjaluci, isplivali uginuli pacovi

Izlile se fekalije u Banjaluci, isplivali uginuli pacovi
Foto: Velibor Tripić | Izlile se fekalije u Banjaluci, isplivali uginuli pacovi

BANJALUKA - Svaka veća kiša nam je ista muka, zakukala je danas Mirjana Popović iz Kosovske ulice u naselju Lauš, kojoj su se u dvorište i podrum opet izlile fekalne i oborinske vode.

Popovićeva kaže da je u strah od moguće zaraze, jer su na ulicu isplivali uginuli pacovi.

"Cijelu noć nisam spavala, pokušavala sam vodu izbaciti", kaže ona i dodaje da su se žalili nadležnima, ali niko ništa još nije učinio.

U dupleksu je i kuća Dragorada Popovića, koji je istakao da već 15 godina muku muče sa ovim izlivanjem otpadnih voda.

"Gdje god ima izlaz, odnosno šaht, voda se vraća nazad umjesto da odlazi niz kanalizacione cijevi. Moje dvorište i garaža su pod vodom i ući se ne može jer je voda duboka oko metar", rekao je Popović.

Popović kaže da ih je strah od zaraze zbog fekalija koje su svako malo u dvorištu jer je ovo najniže mjesto u ovoj ulici.

Njegova i Mirjanina kuća danas su osvanule poplavljene, ali ranije su u sličnom stanju bile i ostale kuće u komšiluku.

"Kanalizacione cijevi su sagrađene 1969. godine kada je ovdje bilo pet kuća i na te cijevi koje su predviđene za manji broj kuća je sagrađeno još 500 kuća koje su se priključile na taj isti kolektor i to pravi problem", kazao je Popović.

Zbog ovog problema su već sakupili 30 potpisa i to će predati ponovo u mjesnu zajednicu, a i fotografije poplavljenog objekta će ovaj put priložiti.

Nebojša Matić, predsjednik Savjeta MZ Lauš 2, kaže da mu je poznat ovaj problem te da godinama pokušavaju da ga riješe.

"Rješenje je da se spoje cijevi gdje je kritično, iz Kosovske u Podgrmečku ulicu, a riječ je o nekih 30 metara", objasnio je Matić.

Dodaje da godinama pokušavaju da preko Savjeta urade to prespajanje.

"Nije rješenje da se cijevi pročiste, moramo riješiti problem trajno", kaže on. Iz Gradske uprave su kratko rekli da je Komunalna policija obavijestila "Vodovod", koji je zadužen za održavanje kanalizacije u gradu.

U "Vodovodu" su potvrdili da su njihove ekipe danas,  odmah nakon što su obaviješteni, izašle na teren i pročepile kolektor koji je bio začepljen.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije