Banja Luka

Izložen privremeni birački spisak

Izložen privremeni birački spisak
Foto: Ilustracija | Izložen privremeni birački spisak

BANJALUKA - Gradska izborna komisija izložila je privremeni birački spisak (PBS) na području osnovne izborne jedinice – grada Banjaluke, i to u svih 57 mjesnih zajednica.

Obavještenja o izlaganju biće istaknuta na više od 250 lokacija, a građani će moći da imaju uvid u ovaj spisak do 8. jula.

"Izlaganje izvoda iz PBS-a obuhvata period od 30 dana sa ciljem pravovremenog informisanja građana/birača, kao i javnosti uopšte, o mogućnostima uvida u izložene izvode i otklanjanja eventualno uočenih grešaka, kao i odabira opcije za kategoriju birača - raseljenih lica", kažu u Gradskoj izbornoj komisiji.

U Komisiji ističu da uočavanjem eventualnih grešaka, iste građani mogu prijaviti Centru za birački spisak - kancelarija broj 15, u prizemlju Gradske uprave.

"Građani/birači sa kompletne teritorije grada svoje podatke mogu provjeriti i direktno u kancelariji Centra za birački spisak - kancelarija broj 15, u prizemlju Gradske uprave ili pozivom na brojeve 051/244-531 i 051/244-532", kažu u Komisiji.

Dodaju da građani/birači sa područja grada koji imaju status raseljenih lica, svoje podatke mogu provjeriti isključivo u Centru za birački spisak, u kancelariji broj 15, u prizemlju Gradske uprave i do 24. jula ove godine izvršiti izbor biračke opcije podnošenjem odgovarajuće prijave centru za birački spisak", podvlače u Gradskoj izbornoj komisiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije