Banja Luka

Izmjene regulacionih planova na uvidu građanima

Izmjene regulacionih planova na uvidu građanima
Foto: Ilustracija | Izmjene regulacionih planova na uvidu građanima
Nikolina Aleksić

Odjeljenje za prostorno uređenje pozvalo je građane da dostave prijedloge i sugestije na planska rješenja na odluke o izmjeni dijelova regulacionih planova nekih naselja koji su usvojeni na proteklim zasjedanjima Skupštine grada.

"Izmjenom RP stambenog naselja 'Šargovac 2' će biti obuhvaćen prostor uz magistralni put, a odnosi se na zemljište površine 1,23 hektara i grafički je prikazan na karti koja će biti izložena u prostorijama Gradske uprave i mjesne zajednice Šargovac petnaest dana od dana objavljivanja", naveli su u odjeljenju.

Dodali su da će izmjenom RP "Lauš 1" biti obuhvaćen prostor uz ogranke ulica Sime Milić Jorgić i Sime Pandurević, odnosi se na zemljište u ukupnoj površini od 0,61 hektara i grafički je prikazan na karti koja će biti izložena u prostorijama Gradske uprave i mjesne zajednice Pobrđe.

"Izmjenom RP 'Centar - Aleja' će biti obuhvaćen prostor koji se nalazi na uglu ulica Olimpijskih pobjednika i Srpske vojske, a odnosi se na parcele površine 1,52 hektara i grafički je prikazan na karti koja će biti izložena u prostorijama Gradske uprave i MZ Rosulje", kažu u odjeljenju.

Istakli su da će izmjenom dijela RP između puta Banjaluka - Gradiška i Ulice despota Stefana Lazarevića biti obuhvaćen prostor ove ulice, a odnosi se na zemljište od 0,42 hektara i grafički je prikazan na karti koja će biti izložena u Gradskoj upravi i MZ Lazarevo 2.

"Izmjenom RP stambenog naselja 'Šargovac 1' će biti obuhvaćen prostor uz krak Subotičke ulice, a odnosi se na zemljište površine 0,10 hektara i grafički je prikazan na karti koja će biti izložena u prostorijama Gradske uprave i MZ Šargovac."

Prijedlozi i sugestije mogu se dostaviti Gradskoj upravi - Odjeljenju za prostorno uređenje u formi dopisa do 19. avgusta.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije