Banja Luka

Izmještena autobuska stajališta u Lazarevu i na Paprikovcu

Izmještena autobuska stajališta u Lazarevu i na Paprikovcu
Foto: N.N. | Izmještena autobuska stajališta u Lazarevu i na Paprikovcu

BANJALUKA - U Lazarevu i na Paprikovcu, na dvije frekventne saobraćajnice, radi povećanja bezbjednosti putnika gradskog prevoza i smanjenja gužvi ovih dana su izmještena van kolovoza dva autobuska stajališta, rekli su u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

U ovom odjeljenju naglašavaju da su stajališta izmještena na Bulevaru Milutina Milankovića u Lazarevu i u Ulici Jovana Raškovića na Paprikovcu, što će olakšati prilaz putnicima i smanjiti gužve, koje su uzrokovali autobusi stajanjem na kolovozu.

U obje saobraćajnice, koje vode ka zdravstvenim ustanovama, Univerzitetskom kliničkom centru RS na Paprikovcu i Zavodu za rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović" u Trapistima, često dolazi do saobraćajnih gužvi.

"Ranije su se autobusi gradskog prevoza prilikom ulaza i izlaza putnika zaustavljali na kolovozu pa je često dolazilo do neugodnih situacija, jer vozači nastoje da prođu pored autobusa dok izlaze putnici, pri čemu dolazi do njihovog ugrožavanja", rekao je Slavko Davidović, šef Odsjeka za saobraćaj.

Dodaje da su slične intervencije urađene i prilikom izgradnje kružne raskrsnice u Aleji svetog Save, kada su stajališta u Gundulićevoj ulici i Aleji svetog Save izgrađena van kolovoza, što je podiglo bezbjednost putnika na ovoj dionici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije