Banja Luka

Izvinio se jedan od vinovnika incidenta u banjalučkom naselju Vrbanja

Izvinio se jedan od vinovnika incidenta u banjalučkom naselju Vrbanja
Izvinio se jedan od vinovnika incidenta u banjalučkom naselju Vrbanja

BANJALUKA - Ljubiša Božić, koji je u prošli četvrtak zajedno sa Brankom Pačavrom uhapšen zbog remećenja javnog reda i mira u džamiji u banjalučkom naselju Vrbanja, obratio se juče redakciji "Nezavisnih novina" i izvinio se vjernicima zbog incidenta.

Poručio je kako su mediji uglavnom netačno prenijeli ono što se stvarno desilo.

"Izvinjavam se vjernicima ako smatraju da sam im nešto nažao učinio jer nisam želio da bilo koga povrijedim. Tačno je da sam kod sebe imao manji nož sa kojim sam se posjekao, ali nisam ga ni na koga potezao. Takođe nikome nisam upućivao ružne riječi", kazao je Božić.

Prema njegovim riječima, htio je da pokaže da mu niko ne može zabraniti da uđe gdje želi. Kako je kazao, Kuran i Biblija su slične knjige po riječima, a on kao hrišćanin i pravoslavac nikog ne mrzi.

Podsjećamo, Božić je zajedno sa Pačavrom, a koji je inače svršeni bogoslov, ali koji nikada nije radio kao pravoslavni sveštenik, uhapšen tog dana u večernjim satima nakon što je upao u džamiju za vrijeme služenja ramazanske molitve. Alko-testiranjem je utvrđeno da su imali alkohola u krvi. 

Sa druge strane, iz Islamske zajednice BiH policiji je upućen zahtjev za cjelodnevni nadzor vjerskih objekata u Banjaluci za vrijeme trajanja ramazanskog posta. Kako je poručeno iz Centra javne bezbjednosti u ovom gradu, nad pojedinim objektima nadzor je već pojačan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije