Banja Luka

Japanska trešnja kao ukras grada

Japanska trešnja kao ukras grada
Foto: N.N. | Japanska trešnja

Četrdeset tri sadnice japanske trešnje posađene su juče u dvorištu Poljoprivredne škole.

Trešnje su svečano zasadili gosti iz Japana i predstavnici škole.

"Za ovu biljku jako smo vezani i ona za nas predstavlja simbol mira, ljepote i suživota. Ovo drvo služi za ukras i svojim roze cvijetom ukrasiće vaš grad", rekla je Tošiko Ito, predstavnica organizacije "Ipil-Ipil no Kai" iz Japana.

Edi Haneš, direktor Poljoprivredne škole, izrazio je zadovoljstvo što je delegacija iz Japana upravo u njihovom dvorištu zasadila ovo drvo, koje je simbol japanske kulture.

Na taj način, istakao je, unaprijeđena je saradnja škole i ove organizacije, koja u Banjaluci boravi treći put.

"Trešnje su zasađene na posebnom mjestu u dvorištu škole kako bi svi prolaznici mogli da vide predivni roza cvijet i da uživaju u njegovoj ljepoti", kazao je direktor, ističući kako je dvorište ove škole jedno od najljepših u gradu.

Fizičko obezbjeđenje škole će, dodao je, čuvati sadnice kako ne bi došlo do njihovog uništavanja, kao što je to bio slučaj prošle godine.

Ovom prilikom istakao je i značaj angažovanja učenika na održavanju dvorišta.

Predstavnici organizacije "Ipil-Ipil no Kai", pored sadnica u dvorištu škole, posadili su još 57 stabala trešnje na pet lokacija u gradu.

Prema njihovim riječima, nisu htjeli precizirati o kojima se lokacijama radi kako ih vandali, kao prošle godine, ne bi polomili.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije