Banja Luka

Jedinstvene karte za penzionere, srednjoškolce i studente u Banjaluci

Jedinstvene karte za penzionere, srednjoškolce i studente u Banjaluci
Foto: Grad Banjaluka | Jedinstvene karte za penzionere, srednjoškolce i student u Banjaluci

BANJALUKA - Za penzionere koji imaju najnižu penziju u iznosu od 285 KM te učenike i studente iz porodica sa četvoro i više djece, grad Banjaluka će izraditi jedinstvene mjesečne, odnosno godišnje karte s kojima će se moći voziti besplatno.

Najavio je ovo gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, koji je istakao da je ovo važna odluka.

"Moji saradnici i ja smo tu da donesemo važnu istorijsku odluku za naš grad, a to je da penzioneri sa najnižom penzijom imaju potpuno besplatan javni prevoz, a već ranije smo to obezbijedili učenicima i studentima iz porodica sa četvoro i više djece. Za ove kategorije ćemo izraditi jedinstvene mjesečne, odnosno godišnje karte i moći će da se voze potpuno besplatno", rekao je Stanivuković.

Tanja Vukomanović, šefica Tima za komunikacije, pozvala je sve penzionere sa penzijom do 285 KM da se već od ponedjeljka, 15. avgusta, prijave kako bi im grad obezbijedio besplatne karte za javni prevoz.

"Cilj nam je da ovu proceduru ubrzamo u potpunosti, a sve kako bi karte već do kraja mjeseca bile izrađene i podijeljene. Upravo zbog toga, mi smo u Domu omladine odvojili kancelariju za naše penzionere, kako bi brzo i jednostavno mogli da se prijave za karte", rekla je Vukomanovićeva.

Dodala je da će od ponedjeljka do petka, u terminu od osam do 15 časova, penzioneri moći donijeti svu potrebnu dokumentaciju kako bi se prijavili za ovu vrstu pogodnosti.          

"Potrebno je da dostave potvrdu o prebivalištu, kopiju rješenja o utvrđenoj penziji, kopiju čeka, potvrdu o visini penzije od Fonda i, po mogućnosti, neku od prethodnih mjesečnih karata koju posjeduju, ali to nije obavezno", kazala je ona, dodavši da je planirano da se prijave prikupe do 26. avgusta, kako bi već krajem ovog mjeseca mogli podijeliti ove besplatne karte.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije