Banja Luka

Jezera na Manjači za vikend bila prepuna posjetilaca

Jezera na Manjači za vikend bila prepuna posjetilaca
Foto: N.N. | Jezera na Manjači za vikend bila prepuna posjetilaca

BANJALUKA - Novi turistički kompleks na tzv. jezerima na Manjači bio je proteklog vikenda prepun posjetilaca.

I prije zvaničnog otvaranja, koje je najavljeno za drugu polovinu juna, sugrađani su iskoristili lijepo vrijeme i vikend proveli na ovom jedinstvenom mjestu za odmor i rekreaciju nadomak grada.

Kako su ranije naveli iz Centra za razvoj poljoprivrede i sela, u dosadašnjem periodu urađeno je mnogo posla kako bi ovaj turistički kompleks zasjao u punom sjaju.

"Očišćen je kompletan lokalitet i odvezene su ogromne količine otpada koji je nastajao godinama. Iskrčeno je staro drveće i rastinje, te sa obje strane jezera izgrađeno šetalište u dužini od oko četiri kilometra. Oko jezera je zasađeno ukrasno drveće i uređene zelene površine. Izgrađene su tri velika prostora sa nadrstrešnicama sa roštiljskim mjestima, a posjetiocima će na raspolaganju biti i veliki parking za automobile i autobuse", rekli su u Centru za razvoj poljoprivrede i sela.

Istovremeno, izvršena je i analiza kvaliteta vode u jezeru, čiji sastav je mikrobakteriološki i hemijski izuzetno dobar, što je svojevrsna garancija kupačima i posjetiocima da mogu uživati u kupanju.

Istovremeno, izvršeno je i poribljavanje jezera amurom i tolstolobikom.

Ove vrste ribe su odabrane, jer su "čistači" jezera od trave i korova.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije