Banja Luka

"Ježeva kućica" za rođendan dobija novo ruho

"Ježeva kućica" za rođendan dobija novo ruho
Foto: N.N. | "Ježeva kućica" za rođendan dobija novo ruho

Zajedničkim sredstvima grada i UNDP-a danas počinje vanjska rekonstrukcija najstarijeg vrtića u gradu - "Ježeva kućica", potvrdili su za "Nezavisne" Petar Bilčar, načelnik Odjeljenja za komunalne poslove, i Jelena Kurtinović, direktorica Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje.

U vrtiću, koji trenutno pohađa 48 mališana, ove godine proslavljaju veliki jubilej, 70 godina postojanja.

"U prvoj fazi planirana je sanacija krova i krovne konstrukcije, stolarije i vanjske stolarije, te sanacija fasade kako bi se poboljšala energetska efikasnost objekta, za šta je namijenjeno oko 56.000 KM", rekla je Kurtinovićeva.

Prema njenim riječima, ovo je izuzetno značajno, kako zbog same simbolike, jer je u pitanju vrtić s tako dugom tradicijom rada, tako i zbog toga što se objekat nalazi u katastrofalnom stanju, te mu je sanacija neophodna.

"U sastavu vrtića imamo i objekat koji je fizički odvojen, a koji je nekad koristilo Udruženje 'Duga' i trenutno je devastiran. Drugom fazom rekonstrukcije planirana je sanacija i tog prostora, što će finansirati UNDP, dok bi treća faza obuhvatala sanaciju ograde  i dvorišta", kazala je Kurtinovićeva i dodala  da bi se sanacijom objekta koji je koristilo Udruženje "Duga" otvorila mogućnost za proširenje vrtića i povećanje kapaciteta za 50 do 60 mališana.

"Djeca će, dok traje rekonstrukcija, biti premještena u druge objekte Centra zbog bezbjednosti, a rok za završetak radova je 60 dana", istakla je Kurtinovićeva i zamolila roditelje za razumijevanje zbog premještanja djece, jer je ipak njihova bezbjednost najvažnija.

Pored vrtića "Ježeva kućica", ove godine je počela i dogradnja novog dijela vrtića "Kolibri" u Lazarevu, vrijedna više od 500.000 KM, a prije nekoliko dana je u naselju Starčevica počela rekonstrukcija gradskog poslovnog prostora, koji će biti prilagođen za potrebe vrtića, a gdje će biti smješteno oko 50 djece.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije