Banja Luka

Još četiri dana za odvoz krupnog otpada

Još četiri dana za odvoz krupnog otpada
Foto: N.N. | Još četiri dana za odvoz krupnog otpada

Proljećna akcija čišćenja grada, koja je počela 16. marta, trajaće do 5. aprila, te je ovo prilika da se svi građani riješe smeća i kabastog otpada, rekao je za "Nezavisne" Petar Bilčar, načelnik Odjeljenja za komunalne poslove.

"Ovo je još jedna prilika da pozovemo sve građane da se riješe krupnog kabastog otpada", kazao je Bilčar.

Dodao je da je ova akcija sada veoma značajna, jer zbog pandemije virusa korona treba da se održi visok stepen higijene u gradu.

"Sada imamo više sugrađana koji su zbog virusa korona kod kuća te čište i izbacuju otpad. Zbog epidemiološke situacije jedan od naših zadataka je da održimo visok stepen higijene u gradu", rekao je Bilčar.

Odlaganje otpada će se vršiti na tačno određenim mjestima u svakoj mjesnoj zajednici. Planirano je da se ovom akcijom prikupi što veća količina krupnog otpada, osim građevinskog otpada.

Odlaganje otpada će se vršiti u postavljene kontejnere od pet kubnih metara, kao i na druga mjesta pristupačna vozilima za odvoz.

Glavni cilj ove akcije je da se prikupi i iznese što više krupnog otpada, starih stvari, otpada i smeća iz rijeka i potoka i svake druge vrste otpada, koji opterećuje i zagađuje životnu sredinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije