Banja Luka

Kako su se banjalučki đaci snašli u ulozi novinara i foto-reportera (VIDEO)

Kako su se banjalučki đaci snašli u ulozi novinara i foto-reportera (VIDEO)
Foto: Velibor Tripić | Kako su se banjalučki đaci snašli u ulozi novinara i foto-reportera (VIDEO)

BANJALUKA - Da su radoznali te da uživaju u istraživanju poput novinara, pokazali su nam u četvrtak đaci Osnovne škole "Borisav Stanković" u Banjaluci.

Naime, ekipa "Nezavisnih novina" posjetila je I-2 ove banjalučke škole te učenicima pričala o zanimanjima novinara i foto-reportera.

Praksa Osnovne škole "Borisav Stanković" je saradnja sa roditeljima, a tradicija njihove škole je da roditelji djeci na zanimljiv i njima prihvatljiv način predstave svoja zanimanja.

Naša ekipa, novinar i foto-reporter su ovoj veseloj družini objasnili kako izgleda jedan dan u redakciji i na terenu, te sa zadovoljstvom odgovorili na sva postavljena pitanja.

Nakon razgovora i pojašnjenja s čim se sve susrećemo na terenu, dali smo priliku učenicima da i oni bar na trenutak postanu novinari.

Naslovnice "Nezavisnih novina" koje smo im donijeli ukrasili su na najmaštovitiji i najšareniji način kako to samo djeca znaju, a mi smo bili srećni jer smo taj dan imali najljepšu naslovnicu na svijetu.

Mi smo im sa zadovoljstvom nakon "dječje štampe" novina dodijelili diplome "Za najbolje novinare".

Potvrdno su nam odgovorili da bi većina njih voljela da se bavi novinarstvom, sve dok nisu vidjeli kako izgleda zanimanje foto-reportera, te se okušali u vožnji drona.

Dron je taj dan ipak bio za njih najveća atrakcija, a od našeg foto-reportera mogli su čuti dosta korisnih savjeta o rukovanju dronom, koji, kako im je on objasnio, nikako ne smiju koristiti bez nadzora starije osobe, čak i kada je igračka u pitanju.

Arleta Pelc Šurlan, učiteljica I-2, u izjavi za "Nezavisne novine" rekla je da je saradnja sa roditeljima važan segment u obrazovanju  učenika.

"Tradicija naše škole je da pozivamo roditelje kao goste, da se upoznaju s učenicima, predstave svoje zanimanje ili zajedno sa učiteljicom osmisle jedan kreativan čas.  Prijatna atmosfera, druženje, miris kolača i  krofnica te fotografije ostaju kao uspomene na prijatne trenutke koje učenici provedu sa svojim drugarima u školskoj klupi", pojasnila je Pelc Šurlanova.

Istakla je da samo zajedničkim radom roditelja i učitelja možemo dovesti do stvaranja uspješne mlade ličnosti.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije