Banja Luka

"Kaldrma 1929" podnijela krivičnu prijavu protiv komunalnih policajaca

"Kaldrma 1929" podnijela krivičnu prijavu protiv komunalnih policajaca
Foto: Facebook/Kaldrma 1929 | "Kaldrma 1929" podnijela krivičnu prijavu protiv komunalnih policajaca
N.N.

BANJALUKA - Komunalna policija je prekršila zakon i samo želimo da se ispita način njihovog rada, navode iz restorana “Kaldrma 1929” nakon što su iz banjalučke Gradske uprave saopštili da je protiv dva komunalna policajca Grada Banjaluka koji su početkom oktobra kontrolisali, a nakon toga zbog prekoračenja radnog vremena i zatvorili ugostiteljski objekat "Kaldrma 1929", podnesena krivična prijava.

Iz restorana “Kaldrma 1929” ističu da prekoračenje ovlaštenja i nepoštovanje propisa zaslužuje da bude ispitano.

"Nemamo ništa protiv da sud na kraju kaže konačnu riječ", dodaje menadžer restorana, Danilo Gavrilović.

Demantuje da su krivičnu prijavu podnijela NN lica, kako je saopšteno iz Gradske uprave.

"Prijavu je podnio naš menadžent, i to protiv dva komunalna policajca, ali i protiv NN odgovornih lica u Gradskoj upravi koji su propustili da izvrše nadzor nad radom komunalnih policajaca", ističe Gavrilović.

U Krivičnoj prijavi su naveli da u vrijeme komunalno-inspekcijskog nadzora, odnosno 2. oktobra u 00:20h u objektu nisu bili novi gosti koji su u restoran ušli poslije isteka radnog vremena u ponoć.

"Tada su bila upaljena svjetla, ugašena muzika, osoblje objekta je vršilo završne poslove, gosti u odlasku, sve u skladu sa tačkom 19. Odluke o određivanju radnog vremena ugostiteljskim objektima na području grada Banjaluka u kojoj stoji da vrijeme tolerancije, odnosno vrijeme konzumacije usluga iznosi 30 minuta, računajući od momenta isteka propisanog radnog vremena", kaže Gavrilović.

I u odgovoru Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske, koji su priložili u krivičnoj prijavi, se navodi da zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije, kojim se uređuje radno vrijeme ugostiteljskih objekata, nisu suspendovana druga pitanja poput utvrđivanja “vremena tolerancije”

Iz restorana "Kaldrma 1929" posebno naglašavaju da je po izdavanju zapisnika po zakonu komunalni policajac dužan da izda rješenje u roku od 24 sata od zatvaranju objekta. Umjesto toga, rješenje je upućeno poštom tek nakon četiri dana.

"Pošto je u rješenju navedeno da je doneseno 2. oktobra, a poslato 6. oktobra jasno je vidljiva namjera komunalnog policajca da nas, zadržavanjem slanja rješenja, namjerno i sa umišljajem spriječi da u zakonskom roku izjavimo žalbu", dodaju iz ovog ugostiteljskog objekta, prenosi Srpskainfo.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije