Banja Luka

Kamere snimile još jednog nesavjesnog vozača na pružnom prelazu Zalužani (VIDEO)

Kamere snimile još jednog nesavjesnog vozača na pružnom prelazu Zalužani (VIDEO)
Foto: Printscreen/Facebook | Kamere snimile još jednog nesavjesnog vozača na pružnom prelazu Zalužani

BANJUALUKA – Iako iz Željeznica Republike Srpske stalno apeluju da se poštuju propisi na pružnim prelazima, često smo svjedoci nesavjesnih vozača koji to ne rade.

Još jedan slučaj zabilježen je 6. juna na pružnom prelazu u Zalužanima kada se vozač kamiona nije zaustavio na vrijeme, te se rampa zaustavila na kamionu.

Saopštenje Željeznica Republike Srpske prenosimo u cjelosi:

“Nadzorne kamere Željeznica Republike Srpske na jednom od najsavremenije opremljenih putnih prelaza na području Banjaluke, iznova bilježe nepoštovanje saobraćajnih propisa, od strane učesnika u drumskom saobraćaju.

U četvrtak 6. juna godine na putnom prelazu "Zalužani", vozač kamiona je ne poštujući drumsku kao i aktiviranu svetlosno - zvučnu signalizaciju, ugrozio kako sopstvenu, tako i bezbjednost odvijanja drumskog i željezničkog saobraćaja.

Saobraćajni znak STOP mora biti dovoljan da se bezbjedno i na propisnoj udaljenosti zaustavimo, prilikom nailaska na putni prelaz.

Neodgovorno ponašanje učesnika u drumskom saobraćaju najčešći je uzrok nezgoda na putnim prelazima. Zato je neophodno iznova upozoravati na obavezu poštovanja saobraćajnih propisa i apelovati na odgovorno ponašanje učesnika u drumskom saobraćaju, jer će se samo na taj način smanjiti broj nezgoda na putnim prelazima, ali i udesa koji za posledicu mogu imati tragičan ishod.

Sačuvajmo živote, budimo odgovorni prema sebi i drugima.

Zaustavite se ispred putnog prelaza!

Voz uvijek ima prednost!”, saopšteno je iz Željeznica Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije