Banja Luka

Kanalizacija uništila renovirane prostorije "Mrvica"

Kanalizacija uništila renovirane prostorije "Mrvica"
Foto: N.N. | Kanalizacija uništila renovirane prostorije "Mrvica"

BANJALUKA – U renoviranim prostorijama Udruženja roditelja prijevremeno rođene djece u Republici Srpskoj "Mrvice" u Banjaluci izlio se sadržaj iz kanalizacionih cijevi i komplet prostor je pod fekalijama već nekoliko dana.

Iz ovog Udruženja su saopštili da su prošle godine dobili prostorije od Grada Banjaluka uz naknadu po posebnim uslovima.

"Prostorije su bile neuslovne za namjenu koja je nama potrebna, pa smo u toku novembra mjeseca organizovali donatorsko veče i Ljubičasti novembar pod nazivom "Mi za njih". Sav novac koji smo prikupili smo uložili u adaptaciju prostora. Ukoliko ste pratili naš rad mogli ste da vidite da je prostor u potpunosti renoviran (stolarija, pločice, sanitarije, podovi, nameštaj) i trebali smo krajem mjeseca da otvorimo Centar za edukaciju i afirmaciju "Moj mrvičasti kutak"", navodi se u saopštenju "Mrvica".

Dodaje se da se u prostoru desila havarija.

"Podovi i sav namještaj su kontaminirani fekalnim sadržajem i do daljnjeg su neupotrebljivi. Do ovoga je došlo zbog neadekvatnog održavanja zgrade. Ono što moramo da kažemo je da prostor nije osiguran od tog rizika, pa nam je Grad Banjaluka ponovo izašao u susret i dao priliku da izaberemo drugi prostor i ponudili su nam svu njihovu pomoć", navodi se u saopštenju.

"Mrvice" su istakle da se nadaju se da podrška dobrih ljudi neće izostati u ovoj situaciji u kojoj se našlo Udruženje, jer će im ovaj oporavak biti dug i težak.

Mileva Mirović Tanić, predsjednica Udruženja prijevremeno rođene djece "Mrvice", kazala je za "Nezavisne novine" da su dobili te prostorije prošle godine, te da je one bile neuslovne za sve ono što su oni planirali.

"Sve smo renovirali u prostorijama, i nov namještaj smo unijeli prije jedno 20 dana. Očistili smo prostorije i trebali smo još neke igračke unijeti kako bi opremili sobu za terapiju. Niko u prostor nije ušao zadnjih 10 dana, i kada je jedna naša prijateljica koja nam je dosta pomogla oko prostora otvorila vrata zatekla je šok", kazala je Mirović Tanićeva.

Kako je istakla, problem je što prostor nije osiguran od izlivanja fekalnog otpada u prostor.

"Mi ne možemo tražiti krivca u cijeloj situaciji. Pošto je to pretpostavljamo bilo nekoliko dana mi ne možemo ništa više koristiti u tom prostoru", navela je Mirović Tanićeva.

Dodala je da im je grad ponudio novi prostor, te da se nadaju da će iz ove nesretne situacije izaći dosta jači.

"Radimo volonterski već šest godina i odvajamo vrijeme od djece kako bi se posvetili ovome. Pozivamo sve dobre ljude kako bi nam pomogli da adaptiramo novu prostoriju", istakla je Mirović Tanićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije