Banja Luka

"Karavan koji spaja kulturne oaze" u ponedjeljak u Banjaluci

"Karavan koji spaja kulturne oaze" u ponedjeljak u Banjaluci
Foto: N.N. | "Karavan koji spaja kulturne oaze" u ponedjeljak u Banjaluci

Centar za ekonomski i ruralni razvoj - CERD će u ponedjeljak i utorak ugostiti učesnike projekta "Karavan koji spaja kulturne oaze" predvođene Mihom Pogačnikom, violinistom i ambasadorom kulture Slovenije.

Naime Miha Pogačnik i tridesetak učesnika "Karavana" iz zapadne i centralne Evrope će svim zainteresovanim u dvodnevnom događaju, koji će biti održan u Banjaluci, približiti ideju kulturnih oaza te će im omogućiti uživanje u muzičkoj izvedbi.

"Pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže i da, uživajući u zvucima Pogačnikove violine, isprate ovaj jedinstveni dvodnevni događaj posvećen lokalnim preduzetnicima, aktivistima, umjetnicima, ali i ljudima koji bi sami željeli da postanu članovi jedne takve društvene zajednice ili koji kroz rad u lokalnim zajednicama donose odluke bitne za ruralni i održivi razvoj. Na ovom događaju će biti demistifikovana i približena ideja kulturnih oaza", naveli su organizatori.

Dodali su da će u ponedjeljak biti organizovan tematski okrugli sto o kulturnim oazama u CERD-ovom imanju "Domestica" u Krnetama.

"Na našem imanju uspostavljamo kulturnu oazu, održivu zajednicu ljudi koji svojim zajedničkim radom, stvaranjem i razvojem žele da uspostave pokidane veze sa prirodom i drugačiji ekonomski sistem koji će biti po mjeri svih učesnika i članova zajednice", kazali su organizatori.

Naveli su da je u utorak planiran obilazak Kamene kuće na Kastelu, a nakon toga radionica "Koncept kulturnih oaza, održivi razvoj i razvoj čovjeka, umjetnost" u Domu omladine.

"U poslijepodnevnim časovima, tačnije u 18.30, predviđen je koncert Pogačnika i pijanistkinje Diane Baker u Muzičkoj školi 'Vlado Milošević'", rekli su u Centru za ekonomski i ruralni razvoj CERD.

Dodali su da su prijave za ovaj događaj obavezne zbog ograničenog broja učesnika, a formular za prijavu je moguće pronaći na Facebook profilu CERD-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije