Banja Luka

Kasni prodaja mjesečnih karata za maj u Banjaluci

Kasni prodaja mjesečnih karata za maj u Banjaluci
Foto: Dražan Pozderović | Kasni prodaja mjesečnih karata za maj u Banjaluci

BANJALUKA - Prodaja mjesečnih karata za maj u Banjaluci kasniće nekoliko dana po odobrenju Gradske uprave Banjaluka, potvrdio je ovo za "Nezavisne novine" Dejan Mijić, direktor "Autoprevoza".

Prema njegovim riječima, na sljedećoj sjednici Skupštine grada Banjaluka trebalo bi da bude otvorena rasprava o cjenovniku.

Ranije je dogovoreno da će naredna sjednica parlamenta biti održana u četvrtak, dok će nastavak sjednice biti 4. maja.

"Čim bude sjednica Skupštine grada, na dnevnom redu će se naći rasprava o cjenovniku. Već su stečeni uslovi za novo poskupljenje, a mi nismo imali poskupljenje u martu, a stanje je postalo neizdrživo", kazao je Mijić.

Prema njegovim riječima, očekuju da se ova tačka dnevnog reda što prije nađe pred odbornicima u Skupštini, da bi što prije  mogli da počnu  prodaju  mjesečnih karata.

Kako je ranije rekao  Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, grad nije u mogućnosti na sebe da preuzima povećanje cijena karata u javnom prevozu za maj, jun i nadalje. Naime, kako je tada istakao, za grad je mnogo da isplaćuje 250.000 KM mjesečno.

Iako, prema njegovim riječima, prevoznici traže da se cijene mjesečnih karata povećaju za oko 25 odsto, trudiće se da do toga ne dođe.

"Ponosan sam što smo prvih 60 dana preuzeli na nas. Pregovaramo o nekom drugom cjenovniku. Biće potrebno da se usvoji cjenovnik, jer cijena goriva na pada. Ugovorena obaveza je da, ako takvo stanje ostane, moramo da preispitamo cjenovnike", rekao je tada Stanivuković. Tada je naglasio da će nastojati da to poskupljenje najmanje osjete građani.

"Tražićemo da to bude mnogo manje od 25 odsto i da ne bude jednako povećanje za penzionere, studente ili srednjoškolce, koji imaju najmanju mogućnost da tako nešto pokriju", kazao je Stanivuković.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije