Banja Luka

Klizište ugrožava vozače u Priječanima

Klizište ugrožava vozače u Priječanima
Foto: Nezavisne | Klizište ugrožava vozače u Priječanima

BANJALUKA - Klizište se i nakon sanacije ponovo pojavilo u Priječanima te predstavlja veliku opasnost za vozače, a kako kaže predsjednik Savjeta ove mjesne zajednice, u planu je sanacija ovog problema.

Klizište se i nakon sanacije ponovo pojavilo u Priječanima te predstavlja veliku opasnost za vozače, a kako kaže predsjednik Savjeta ove mjesne zajednice, u planu je sanacija ovog problema.

Kako je potvrdio za "Nezavisne novine" David Ponorac, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Priječani, klizište se pojavilo na saobraćajnici kada je ona prvi put bila završena, poslije toga klizište je sanirano, a nekoliko mjeseci potom ponovo se pojavilo.

"Kada je počeo nastavak rekonstrukcije glavne saobraćajnice u dužini od 200 metara, u okviru tog projekta uključena je i sanacija klizišta", istakao je Ponorac.

Prema njegovim riječima, ono što mještani žele jeste da se klizište sanira prije nastavka rekonstrukcije glavne saobraćajnice, jer je ono ključni problem ove mjesne zajednice.

"Plašimo se da bi moglo doći do pogoršanja situacije na samoj saobraćajnici kada dođu kiše i poledica te teren bude mokar i vlažan", kazao je Ponorac.

Mještani Priječana već su upoznati s ovim problemom, te, kako on kaže, smanje brzinu kretanja vozila i usporeno pređu preko klizišta.

"Što se tiče nekih značajnijih nezgoda, ja nisam upoznat s tim da su se dešavale, ali sigurno da svakodnevno može doći do oštećenja na vozilima i kada su mještani u pitanju, ali i oni koji nisu upoznati sa stanjem saobraćajnice kojom putuju, odnosno prolaze", rekao je Ponorac.

Kako je kazala jedna mještanka za "Nezavisne novine", ovim putem je vozila kasno uveče te nije mogla vidjeti udubljenje u asfaltu, jer je već bio pao mrak.

"Kada sam vozila, u jednom trenutku sam osjetila kao da mi auto tone u udubljenje na asfaltu. Nisam znala o čemu se radi te sam se uplašila. Srećom, vozila sam manjom brzinom, jer da nisam, zaista ne znam šta bi bilo", kazala je ona.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije