Banja Luka

"Kolibri" otvorio vrata za 170 mališana

"Kolibri" otvorio vrata za 170 mališana
Foto: N.N. | "Kolibri" otvorio vrata za 170 mališana

BANJALUKA - Drugi dio najvećeg vrtića na području grada "Kolibri" završen je i danas je otvorio vrata za još 170 mališana.

Izgradnja ovog drugog dijela objekta se odvijala po fazama s obzirom na to da je riječ o velikoj investiciji, u ukupnoj vrijednosti od oko 1,5 miliona KM, dok je još 200.000 KM uloženo za opremanje.

Natalija Trivić, ministarka prosvjete i kulture RS, koja je prisustvovala otvaranju "Kolibrija", rekla je da Banjaluka kao najveći grad u RS ima i najveće potrebe za boravkom djece u predškolskim ustanovama.

"Ministarstvo prosvjete i kulture RS svake godine radi na proširenju obuhvata djece u predškolskim ustanovama. Prije godinu dana je to bilo oko 21,7 odsto u RS, a sada je već više od 24 odsto", kazala je Trivićeva.

Gradonačelnik Igor Radojičić istakao je da je za drugi dio vrtića "Kolibri" izdvojeno 1,7 miliona KM.

"Objekat je potpuno nov, sa najboljim mogućim uslovima za mališane koji će u njemu boraviti. U vrtiću se omogućuje smještaj osam grupa, i to četiri jasličke i četiri za djecu predškolskog uzrasta", rekao je Radojičić.

Dodao je da je juče u saradnji sa društveno odgovornom kompanijom "Vitinka" pušteno u funkciju još jedno dječje igralište, i to u naselju Starčevica.

"Ovo je 27. dječje igralište koje je napravljeno i akcija nikad nije završena. Mi imamo oko 60 lokacija na području grada i pozivamo sve društveno odgovorne kompanije da učestvuju", naglasio je Radojičić.

Andrea Dorić, v.d. direktora Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, istakla je da su prvi mališani već juče ušli u novootvoreni dio vrtića.

"Do kraja sedmice planirano je da svi kapaciteti u vrtiću budu popunjeni. Prošle sedmice smo otvorili drugi dio 'Ježeve kućice', sutra otvaramo prvi vrtić na Petrićevcu, tako da je ovo veoma značajno za roditelje i mališane", zaključila je Dorićeva.

Vrtić u Lazarevu zauzima površinu od 1.150 kvadratnih metara. Postojeći vrtić "Kolibri", odnosno njegov južni dio, sa dva trakta po četiri jedinice, izgrađen je 2013. godine.

Izvođač radova na ovom objektu bio je konzorcijum na čelu s firmom "ABC solutions".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije